Foci

Kassai ismét focitörténelem részese volt

Kassai Viktor volt az egyetlen európai játékvezető a Japánban rendezett klubvilágbajnokságon, a magyar sípmester pedig történelmi tett részese volt, amikor az elődöntőben a Kashima Antlers – Atlético Nacional mérkőzésen a videóbíró segítségével ítélt büntetőt a japánoknak. Ez volt az első eset, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos tornáján igénybe vették a videós visszajátszást.

Ezen a meccsen jutott döntőbe első japán csapatként a Kashima, amely a vasárnapi fináléban nagy csatára késztette a Real Madridot, a spanyolok végül 4-2-re nyertek hosszabbításban. A találkozó főhőse a triplázó Cristiano Ronaldo volt, akit Zidane a 112. percben lecserélt.

És ez volt az újabb mérföldkő a labdarúgás történelmében, ugyanis Morata volt tétmeccsen az első negyedik csere. A negyedik játékvezetőként tevékenykedő Kassai vezényelte le a cserét.

A FIFA márciusban vezette be kísérleti jelleggel a negyedik cserét, azokra a meccsekre vonatkozik, ahol kétszer 15 perc hosszabbítás van. A Copa Américában már lehetett volna élni vele, de akkor egyik edző sem használta ki a negyedik változtatás lehetőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik