Foci

Kleinheisler: Úgy kezeltek, mintha bűnt követtem volna el

Kleinheisler László nevét tavaly novemberben ismerte meg az ország. A 22 éves középpályás Norvégiában tette le névjegyét, az Eb-pótselejtező odavágóját az ő góljával nyerte meg a magyar válogatott.

A 22 éves középpályás az Indexnek adott interjút, melyben így emlékezett vissza az ominózus találatra:

Fontos gól volt és büszke is vagyok rá. A felhajtást éreztem, hiszen amikor hazaértem, megállítottak az utcán, közös képet akartak velem Fehérváron, autogramokat osztogattam, megállítottak, kezet fogtak velem, gratuláltak lépten-nyomon. A klubnál persze nem sok mindent változott. Az egy kicsit furcsa volt, hogy ott továbbra is úgy kezeltek, mintha bűnt követtem volna el, hiszen csak bűnért jár büntetés. Nem tudtam kizökkenteni a klubomat ezzel a góllal sem. És én sem zökkentem ki. Az elszántságomon nem változtatott semmi.

Kleinheisler a válogatott pótselejtezője után mehetett vissza az NB III. kispadjára, továbbra sem számítottak rá a Videoton első csapatánál.

Amíg nem ismert senki, addig sem tudtak megtörni, pont a gól után rogytam volna meg? Azt már nem. Boldog voltam, kicsattantam a boldogságtól, az erőtől. Tudtam, hogy nem a harmadosztály kispadja az én szintem. És ha már kaptam egy ilyen jó jelzést, hát persze, hogy meg akartam mutatni, még keményebben, még jobb kedvvel edzek. Hogy kaphatok én még ettől a futballtól elég sokat. És ha hagynak játszani, akkor a szurkolók is kaphatnak tőlem.

A Pitbull becenévre hallgató játékos január óta a Werder Bremen játékosa (az aktuális szezonban kölcsönben a Darmstadtban játszik), ellentmondást nem tűrő hozzáállása megfogta a német klub megfigyelőit.

Tele is vagyok kék és zöld foltokkal az edzések után, mert belemegyek a rizikós helyzetekbe is. Ilyen a futball és ilyen a természetem. A néző kimehet a 70. percben a meccsről. De tőlem a minimum, hogy harcolok 90 percig. Ez a munkám. Aki dolgozni megy, ő is odateszi magát az első perctől az utolsóig. Mert csak így érdemes. Vannak, akik túlóráznak a munkahelyükön. Hát akkor hogyne tennék meg mindent, amíg tart a meccs. Azt mondják a csapattársak az edzéseken, szívesebben vannak velem, mint ellenem. Mert ellenfélnek erős és makacs lennék. Itt ezt nevelik bele az egészen kicsi gyerekekbe is, ezért a 100 százalék természetes. Ezért még annál is többet akarok adni. Amikor meghallottam, hogy érdekes vagyok nekik, el sem akartam hinni. Mindig a német bajnokságba vágytam.

A Darmstadtnál nemrég nevezték ki az új edzőt, Roman Bernhardtot, akiről így nyilatkozott a magyar válogatott játékos:

Amikor először találkoztunk, és először belépett az öltözőbe, magyarul, „jó napot”-tal köszönt és fogadott. Jó érzés volt a figyelmessége, pedig ez csak egy apróság. A Freiburg ellen 20 percet kaptam tőle, most talán többet fogok. A Freiburg-meccs után 4 a 4 ellen játszottunk az edzésen, jól sikerültek a cseleim, a lövéseim. “Szuper Laszlo, szuper Laszlo” – így dicsért. Remélem, kitart a bizalma a hétvégére.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

A Darmstadt vasárnap 15:30-tól a Bayern Münchent fogadja a Bundesliga 15. fordulójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik