Foci

Szalaiék egy félidőt emberelőnyben játszva sem tudták megverni a Dortmundot

Rangadóval indult a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulója. Péntek este a negyedik Hoffenheim fogadta a hatodik Borussia Dortmund együttesét, a két csapat között mindössze egy pont volt a különbség.

A hazaiak remekül kezdték az összecsapást, Uth már a 3. percben Weidenfeller kapujába talált, miután a rutinos hálóőr borzasztóan mozdult ki a kapujából egy hosszú indítás után (1-0). A vendégek válasza nem váratott sokat magára, nyolc perccel később Götze egalizálni tudott (1-1).

Újabb kilenc minutummal később megint Szalai Ádáméknál volt az előny, Wagner csúsztatott a kapuba, igaz Weidenfeller itt sem volt a helyzet magaslatán (2-1).

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

A félidő előtt négy perccel nagy sanszot kapott a Hoffenheim, Reus ugyanis második sárgájával a kiállítás sorsára jutott. De ez nem törte meg a sárga-feketéket, két perccel a fordulás után Aubameyang egyenlített, megszerezve szezonbeli 16. találatát (2-2).

A folytatásban bár mindkét gárda előtt adódott lehetőség, újabb gól már nem született. A tabellán mindketten előreléptek egy pozíciót, de ez a hétvégi mérkőzések után még változhat.

Szalai a kispadról nézte végig a 90 percet.

Eredmény – Bundesliga, 15. forduló

Hoffenheim – Borussia Dortmund 2-2 (2-1)
Gólszerző: Uth (3.), Wagner (20.) ill. Götze (11.), Aubameyang (48.)
Kiállítva: Reus (41.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik