Foci

A 211. Örökrangadóval búcsúzik 2016-tól a NB I

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga idei utolsó fordulóját, így 2016-ban többet sajnos (vagy nem sajnos) nem láthatjuk az NB I-es mezőnyt. A 19. körben is vannak érdekesnek ígérkező mérkőzését.

Kezdjük mindjárt az év zárómeccsével, az Örökrangadóval. A bajnokságban 211. alkalommal (minden sorozatot figyelembe véve ez lesz a 263. találkozásuk) feszül egymásnak a Ferencváros és az MTK.  A két csapat a 113 és fél éve tartó rivalizálás során eddig az FTC 85, az MTK 78 alkalommal győzött, 47 meccs pedig döntetlennel zárult a bajnokikon.

A kék-fehérek ebben az évben egyetlen (!) idegenbeli bajnokit sem tudtak megnyerni, most az utolsó esélyük lesz a javításra. Érdekesség, hogy Thomas Doll csapata házigazdaként a legtöbb gólt kapta a mezőnyben, kilenc mérkőzésen tizenötöt. A zöld-fehérek július 30. óta nem tudtak két egymást követő bajnokit megnyerni a Groupama Arénában.

Kispesten a két legjobb formában lévő csapat találkozik, a Budapest Honvéd fogadja a Mezőkövesdet. A kispestiek a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot gyűjtöttek, míg Pintér Attila fiai immár hét bajnoki meccs óta veretlenek.

A listavezető Vasas Paksra utazik, de biztosra semmiképp sem mehet. Ugyanis az angyalföldiek hiába vezetik a bajnokságot, vendégként a legutóbbi hat fordulóban csak egyetlen győzelmet arattak.

A második Videoton a Haladás elleni soproni találkozón arathat újabb győzelmet, míg az Újpest és a Debrecen Kecskeméten feszül egymásnak. A kieső helyen álló DVTK és Gyirmót egymás ellen vív élet-halál harcot.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

OTP Bank Liga, 19. forduló

Haladás – Videoton (Sopron) 15.30
Budapest Honvéd – Mezőkövesd 15.30
DVTK – Gyirmót 15.30
Paks – Vasas 15.30
Újpest – Debrecen (Kecskemét) 15.30
Ferencváros – MTK 18.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik