Foci

A magyar futball sztárocskákat nevel, akik nem alázatosak

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért nem futballozik egyetlen magyar labdarúgó sem a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) élvonalában szereplő Hertha BSC csapatánál, mikor a gárdának Dárdai Pál a vezetőedzője, Petry Zsolt pedig a kapusedzője. Erről is beszélt az egykori hálóőr az Origónak adott interjújában.

A magyar futball sztárocskákat nevel ki, akik nem alázatosak a munkájukkal szemben. A fegyelmezett futball, a munka iránti tisztelet nem kerül be a fejekbe.

Petry szerint Németországban olyan mentalitást sajátítanak el a futballisták, amely idehaza hiányzik. Ezért is van nagyon nehéz dolguk a honi focistáknak, amikor egy nívós bajnokságba szerződnek.

A kapusedző elmondta, a fiatal magyar labdarúgók tizennégy-tizenhat éves korig még tudják tartani a színvonalat, de lépésről lépésre nő a különbség, Nem véletlen, hogy nincs egyetlen olyan magyar tehetség sem, aki nagyon döngetné a Bundesliga kapuját.

Petry kitért rá, 90 százalékban kollégájának, Dárdai Pálnak köszönhető, hogy a labdarúgó-válogatott kijutott a franciaországi Európa-bajnokságra, annak ellenére, hogy a tornára Bernd Storck vezette ki a nemzeti csapatot.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik