Foci

Börtönbe akarják küldeni Neymart

Még mindig nem zárult le a brazil labdarúgó Barcelonába szerződésének ügye, amibe már belebukott korábban Sandro Rosell klubelnök, és ami miatt az egyesületnek be kellett fizetnie 5,5 millió euró bírságot. Szerdán ugyanis egy spanyol bíró

kétéves börtönbüntetést kért Neymarra, és ötöt Rosellre, írja a Reuters.

Ha Jose Peralson múlik, akkor további 8,4 millió euróra büntetik a Barcát, és Josep Maria Bertomeu, a jelenlegi klubelnök sem ússza meg.

Neymart 2013-ban igazolt le a Barcelona a brazil Santostól, akkor azt mondták, hogy 57 millió euróért, később azonban kiderült, hogy a valós összeg ennél jóval magasabb, legalább 83 millióról van szó. A klub így többmilliós adójárulékot nem fizetett be az államkasszába. Az ügy kipattanása után mondott le Rosell, majd a klub később kifizette a spanyol adóhatóságnak az 5,5 millió eurót.

Miután a nyáron törlesztette adósságát a Barcelona, úgy tűnt, hogy lezárul a történet, a brazil DIS azonban novemberben panaszt tett, mivel ők birtokolták Neymar játékjogának 40 százalékát, de mint utólag kiderült, jóval kevesebbet pénzhez jutottak, mint ami megillette volna őket. A felelős ügyész ezután nyitotta meg újra az ügyet.

Fotó: Getty Images/Corbis/Joan Cros Garcia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik