Foci

Ma éjszaka Neymar “nekimegy” Messinek

A címben az idézőjelre tessék odafigyelni, merthogy a "nekimegy" a sportszakzsargonban annyit tesz: egymás ellen küzdenek. Hajnalban 0.45-től Brazília–Argentína vb-selejtezőt játszanak.

November 10., csütörtök nagy nap a futballrajongók életében és nem csak Dél-Amerikában. Helyi idő szerint csütörtök 21,45-kor (itthon 0,45) kezdődik a Brazília-Argentína vb-selejtező, amelynél pikánsabb összecsapást arrafelé el sem lehet képzelni.

Errefelé sem persze, mert a két ország válogatottjának meccseire egy-egy európai futballrajongó is csettint, kiváltképp, mert a pályára lépő 22 futballista jelentős része az öreg kontinens élklubjaiban kergeti életvitelszerűen a labdát.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ez lesz a nyolcadik alkalommal, hogy a két nemzet vb-selejtezőn találkozik egymással. A brazilok háromszor nyertek, az argentinok kétszer.

Az argenti-brazilok legjobb pillanatai

A két ország találkozói nem mentesek az érdekes momentumoktól. Hamarjában bemutatunk párat a kicsit régebbi és a közelmúltból.

Íme egy Maradona piros lap 1982-es vb-ről:

Aztán megint ő, immár 1990-ből, amint egy saját térfélről indult szóló után zseniális gólpasszt ad Caniggiának :

Vagy a másik oldalról, egy 1995-ös Copa America meccsen, amikor Tulio Maravilha az “ördög kezeként” elhíresült mozdulattal vette le a labdát, majd rúgta az az argentin kapuba:

Végezetül egy Leo Messi mesterhármas egy 2012. nyarán, New Jersey-ben megrendezett barátságos meccsről, amivel Argentína 4-3-ra győzte le Brazíliát:

Az argentin kapitány, Edgardo Bauza minden esetre már egy nappal a dél-amerikai csoportrangadó előtt elárulta, milyen kezdőcsapatot küld pályára ősi riválisuk ellen. Érdekesség, hogy Agüero csak kispados, azaz a mester szerint a Romero – Zabaleta, Otamendi, Funes Mori, Mas – Enzo Pérez, Biglia, Mascherano, Di María – Messi, Higuain kezdő lesz a legalkalmasabb arra, hogy a többek közt Neymarral felálló házigazdákat legyőzzék az Estadio Mineirao Belo Horizonte stadionban.

Aki nézni szeretné a meccset, annak rossz hírünk van, egyik magyar csatorna sem adja, így marad az internet és egy jó minőségű stream!

VB 2018, SELEJTEZŐ DÉL-AMERIKAI ZÓNA, 11. FORDULÓ

csütörtök, 21.30: Kolumbia–Chile
péntek, 0.00: Uruguay–Ecuador
péntek, 0.30: Paraguay–Peru
péntek, 0.30: Venezuela–Bolívia
péntek, 0.45: Brazília–Argentína

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik