Foci

Válogatott: “Király kissé bolond volt”

A DVSC klubikonja, Dombi Tibor a haon.hu-nak idézte fel Király Gáborral kapcsolatos emlékeit:

Pályafutása önmagért beszél, a legmagasabb szintű bajnokságokban légióskodott, negyven esztendősen Európa-bajnokságon szerepelhetett és jelenleg is aktívan űzi a sportágat a Haladás játékosaként. Ebből is lemérhető, hogy mindig is mennyire komolyan vette a futballt.

Korábbi csapattársa méltatása után könnyedebb vizekre evezett a jelenleg a DVSC második csapatánál pályaedzői feladatokat ellátó sportember:

Arra emlékszem, amikor még nagyon fiatal volt, azzal kergette őrületbe az edzőket a meccseken, hogy közelről, teljes erővel nekidobta a labdát a kapufának és onnan vágódott a mezőnybe a játékszer. Ilyen volt nála olykor a kidobás, de aztán erről hamar leszokott. Mivel kapus, ezért nyilván kissé bolond is volt, de ez már rég nem jellemző rá, mostanra egy vérbeli profi vált belőle.

A kontinenstornán a belgák elleni nyolcaddöntőben az Eb egyik legszebb védését bemutató hálóőr kedden búcsúzik a nemzeti együttestől, de Dombi szerint klubcsapatában még sokáig láthatjuk a pályán:

Szerintem még sok év van benne, minden azon múlik, hogyan tudja megőrizni a mostani frissességét. Az biztos, hogy az évek során megszerzett óriási rutinja még jó ideig a legjobbak között tarthatja.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

A magyar válogatott kedden 19:45-től fogadja a svédeket a Groupama Arénában. A 107 fellépéssel a háta mögött, rekorderként búcsúzó portás mellett Juhász Rolandot, Vanczák Vilmost és Hajnal Tamást is a skandinávok ellen láthatjuk utoljára címeres mezben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik