Foci

Király az Eb-n törött ujjal védett, a svédek ellen is sérülésből tér vissza

Kedden este négy futballista búcsúzik a nemzeti tizenegytől a Svédország elleni felkészülési mérkőzésen. A 94-szeres válogatott Juhász Roland az NSO-nak azt nyilatkozta, hogy a tenyere már most izzad, ha erre a találkozóra gondol:

Biztosan felkavaró élmény lesz. Hazai pályán kifutni egy válogatott mérkőzés előtt a pályára mindig különleges, speciális élmény volt, és azt is mondhatom, van varázsa a Groupama Arénában játszott meccseknek is. A stadion atmoszférája lenyűgöző, a nemzeti csapatban hazai pálya volt nekem, és néhányszor átélhettem, milyen sokat tudnak adni a szurkolók a játékosoknak. Telt ház, a nézők egészen közel vannak a pályához – már ahogy beszélünk a mérkőzésről, izzad a tenyerem. Szóval nagyon várom már a keddi esti meccset, és izgatott is vagyok.

A válogatottsági rekorder (107), Király Gábor az OTP Bank Liga 5. fordulójában a DVTK ellen sérült meg, s bár szeptember elején visszatért a Videoton ellen, de utóbbi bajnokit sem tudta végigjátszani, rehabilitációja azóta is tart. A kontinenstornán a belgák ellen törött ujjal védett, a svédek ellen sérülésből tér vissza, utoljára:

Igyekszem, hogy a mérkőzésre visszanyerjem a formám, és a találkozó minden percét megéljem.

A 40 éves hálóőr és a 33 éves hátvéd is a franciaországi Európa-bajnokság után jelentette be visszavonulását a nemzeti csapattól. Rajtuk kívül Vanczák Vilmost és Hajnal Tamást is kedden láthatjuk utoljára címeres mezben.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik