Foci

Megpróbálták összeugrasztani Bernd Storckot Dárdai Pállal

A magyar válogatott megkezdte felkészülését Telkiben az Andorra elleni, november 13-i vb-selejtezőre, valamint a svédek elleni, november 15-i felkészülési mérkőzésre. Bernd Storck szövetségi kapitány hétfőn délután tartott sajtótájékoztatót, ahol kapott egy-két furcsa kérdést.

Az egyik újságíró például az iránt érdeklődött, egyetért-e Dárdai Pál azon kijelentésével, miszerint azért nem tudtuk legyőzni Feröert és kaptunk ki Svájctól, mert nem tűztük ki célul egyértelműen a kijutást.

Dárdai ugyan valóban adott egy hosszabb interjút az M4Sportnak, de körbekérdezve a szerkesztőség futballérzékeny kollégáit abban megállapodtunk, mi nem hallottunk ilyen mondatot. Dárdai csak annyit, mondott:“a klubok nem tudták igazán az Eb-sikert meglovagolni, amivel rúgtunk egy öngólt”. Maga Bernd Storck sem emlékezett más negatív, vagy annak tűnő kritikára:

Az elejétől kezdve a kijutás a célkitűzés! Az első mérkőzésen nem tudtuk megmutatni azt, amit tudunk, Svájc ellen már igen, nyerhettünk is volna, ha Stieber Zoltán beadásából betalál Németh Krisztián. Nem is hiszem, hogy Dárdai Pál ilyet mondott, én nem hallottam róla.

Egy másik kolléga meg arra volt kíváncsi, mi történik, ha a vasárnapi vb-selejtezőből eltelik az első 30 percében, de mi a magyar válogatottnál jóval gyengébb Andorrának még nem rúgtunk gólt?

Ez elég magyaros kérdés, kár, hogy mindig a negatívumokat keresik… Pozitív hozzáállás szükséges, csak úgy lehet egy-egy a találkozónak nekiindulni! Az elsődleges cél az, hogy nyerjünk, nem érdekes, hogy mennyivel. Mint láthattuk, Svájcnak sem ment ez egyszerűen Andorra ellen, nehezen tudták az agresszív védekezésüket feltörni. Hogy hány gólt szerzünk, azt csak a Jóisten tudja, ezért sem, meg azért sem adok tippet hogy, mennyivel kell legyőznünk egy-egy ellenfelet, mert az tiszteletlen lenne!

– fogalmazott a kapitány, aki annyit azért elárult, Lettországban a második félidőben látott domináns futballt szeretné viszontlátni Andorra ellen is.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik