Foci

Anglia nyerte a Skócia elleni rangadót, bohócot csináltak a román védelemből

Az európai vb-selejtező 4. fordulójában szigetországi rangadót rendeztek, az F csoportban Anglia Skóciát fogadta. A két csapat játékosai annak ellenére viseltek fekete karszalagot rajta egy pipaccsal (a Fegyverszünet napjára emlékezve), hogy a FIFA ezt megtiltotta. Ez volt egyébként a két válogatott 113. mérkőzése egymás ellen.

Ami a találkozót illeti, az angol csapat – melyben ismét kezdett a csapatkapitány Rooney – a 24. percben, Sturridge fejesével szereztek vezetést, majd a szünetig átvészelték a skót nyomást, a vendégeknek több egyenlítései lehetősége is akadt. A második félidőben is Skóciáé volt az első gólhelyzet, de Hart védett, majd az ellenakcióból Lallana duplázta meg az angol előnyt. A 61. percben el is dőlt a meccs, Rooney szöglete után Cahill fejelt a skót kapuba.

Sturridge gólja:

Lallana találata:

Cahill döntötte el végleg a meccset:

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Korábban írtunk már a játéknap meglepetéséről, hogy Örményország legyőzte Montenegrót. Ebben a csoportban volt egy rangadó is, Románia Lengyelországot fogadta. Grosicki lőtte a találkozó első gólját, a 11. percben egymaga kergette őrületbe a teljes román védelmet. A győzelmet Lewandowski biztosította be a hajrában, a csatár az utolsó pillanatokban még egy büntetőt is értékesített. 3-0-s sikerével a lengyel csapat átvette a vezetést a csoportban Montenegrótól.

Mivel Dánia 4-1-re legyőzte Kazahsztánt, így Románia visszacsúszott a negyedik helyre, egyértelműen ők a forduló vesztesei.

Grosicki gólja:

Lewandowski ellen is tehetetlen volt a román védelem:

A román drukkerek balhéztak, egy petárda Lewandowski mellett robbant fel. A lengyel csatárnak nem lett baja, folytatta a játékot és egy duplával állt bosszút.

Az A csoportban is volt egy rangadó, a franciák a svédeket fogadták. Az északiak Forsberg szabadrúgásgóljával szereztek vezetést a második félidő elején, az Eb-döntős gallok azonban Pogba és Payet találatával tíz perc alatt fordítottak. A 2-1 maradt a végeredmény is, Franciaország egyedüliként veretlen a csoportban és a vezetést is átvette.

Forsberg lövése után a labda rendesen megtréfálta a francia kapust:

Pályára lépett a világbajnoki címvédő Németország is, amely San Marinót ütötte ki 8-0-ra idegenben. Hector és Gnabry is duplázott. Szlovákia és Észak-Írország is hengerelt, előbbi Litvániát, utóbbi Azerbajdzsánt küldte haza 4-0-val.

Eredmények – vb-selejtező, Európa, 4. forduló

A csoport:

Franciaország-Svédország 2-1 (0-0)

Az állás: 1. Franciaország 10 pont/4 mérkőzés, 2. Svédország 7/4, 3. Hollandia 4/3, 4. Bulgária 3/3, 5. Fehéroroszország 2/3, 6. Luxemburg 1/3

C csoport:

San Marino-Németország 0-8 (0-3)

Észak-Írország – Azerbajdzsán 4-0 (2-0)

Csehország-Norvégia 2-1 (2-0)

Az állás: 1. Németország 12 pont, 2. Észak-Írország 7 (7-2), 3. Azerbajdzsán 7 (2-3), 4. Csehország 5, 5. Norvégia 3, 6. San Marino 0

E csoport:

Örményország-Montenegró 3-2 (0-2)

Dánia-Kazahsztán 4-1 (2-1)

Románia-Lengyelország 0-3 (0-1)

Az állás: 1. Lengyelország 10 pont, 2. Montenegró 7, 3. Dánia 6, 4. Románia 5, 5. Örményország 3, 6. Kazahsztán 2

F csoport:

Szlovákia-Litvánia 4-0 (3-0)

Anglia-Skócia 3-0 (1-0)

Málta-Szlovénia 0-1 (0-0)

Az állás: 1. Anglia 10 pont, 2. Szlovénia 8, 3. Szlovákia 6, 4. Litvánia 5, 5. Skócia 4, 6. Málta 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik