Foci

Bajban Nagy Ádám hét meccse nyeretlen Bolognája

Nagy Ádám Bolognája négy éve tudta legutóbb legyőzni az AS Romát (2-3) a Serie A-ban, azóta viszont három döntetlen mellett kétszer kikaptak a fővárosi együttestől. A 12. forduló vasárnap esti találkozójának a hazaiak öt meccses veretlen, a vendégek viszont hat meccses nyeretlen sorozattal a hátuk mögött vágtak neki.

Az első tíz percben többet volt a labda a vendégeknél, de ez meddő mezőnyfölénynek bizonyult. Ráadásul a Roma szerzett vezetést a 13. percben, Mohamed Salah lövését próbálta kivágni Filip Helander, a lábáról azonban védhetetlenül pattant a labda Angelo da Costa kapujába.

Negyedórával később Radja Nainggolan szánta el magát lövésre, de 16 méterről nem találta el a kaput. Diego Perotti is hasonlóan járt a félidő hajrájában, így 1-0-val fordultak a csapatok.

Ladislav Krejci, majd Edin Dzeko próbálkozott lövéssel a második játékrész elején, mindkét játékos a blokk miatt bosszankodhatott. Az 55. percben Salah került óriási helyzetbe, de nem sikerült másdoszor is betalálnia. Öt perccel később ismét az egyiptomi futballista került helyzetbe da Costa azonban védte a jobb alsóba tartó labdát.

A 71. percben egy kipattanót értékesített Salah, így simán kikapott a Bologna, mely pocsék sorozatot produkál, hét meccse nyeretlenek Roberto Donadoni tanítványai.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Serie A, 12. forduló, végeredmények:

Fiorentina – Sampdoria 1-1 (1-0)
G: Bernardeschi 37., illetve Muriel 57.

Internazionale – Crotone 3-0 (0-0)
G: Perisic 84., Icardi 88., 90+3. – az elsőt büntetőből

AS Roma – Bologna 3-0 (1-0)
G: Salah 13., 62., 71.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik