Foci

Hihetetlen, meglehet duplikálódik az újpesti futball

szusza ferenc stadion (Array)
szusza ferenc stadion (Array)
Egyre élesebb hangnemben zajlik az a mérkőzés, amit nem labdával, hanem paragrafusok mentén és a stadionfelújítást követő használat érdekében játszanak az Újpesti Torna Egylet, a profi futballklub vezetői és a Nemzeti Sportközpontok vezetői.

Az UTE hivatalos honlapján csütörtökön azt írták: a Belga tulajdonú Újpest FC részéről az elmúlt napokban több értelmezhetetlen, és az Újpesti Torna Egylet (UTE) által vállalhatatlan sajtóközlemény jelent meg, amelyektől az UTE elhatárolódik

A 15 szakosztályt tömörítő egylet örül annak, hogy a stadiont 2002-ben, az elsők között felújították, s annak is, hogy ennek ellenére további pénzösszegek jutottak a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálására, és hozzátették, annak is örülnek, hogy a stadion rekonstrukciójával kapcsolatban a Nemzeti Sportközpontok (NSK) és az Újpest FC “nagyfokú együttműködési készségről tett tanúbizonyságot, a döntéseket mindig konszenzusos alapon, a szurkolók magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében hozták.

Kiemelték, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy az NB I-es újpesti futballcsapat mielőbb hazai környezetben játszhassa meccseit.

Ellenben az UTE

nem örül annak, hogy az Újpest FC a felújításokkal kapcsolatban valótlan tényeket állít, valós tényeket hamis színben tüntet fel, jogtechnikai csúsztatásokat tesz közzé hangulatkeltés céljából, melyek alkalmasak az UTE hírnevének csorbítására.

Az UTE közleménye egy, a kivitelezés minőségén és átadási időpontján túlmutató eddig kevésbé ismert szálra, egy szándéknyilatkozatra is kitér:

A 2013. november 12-én kelt szándéknyilatkozattal kapcsolatban az Újpest FC cikke, való tényeket hamis színben tüntet fel, ugyanis a szándéknyilatkozat jogi természetét Dr. Gyarmati Eszter tudatosan, vagy kellő jogi ismeret hiányában összemossa. A cikk tartalmi mondanivalójával szemben az igazság az, hogy a szándéknyilatkozat megváltoztatható, pontosítható, visszavonható még abban az esetben is, ha semmilyen lényeges körülmény nem változott a két fél között. Mint azonban az ismert, az Újpest FC-t képviselő Újpest 1885 Futball Kft az Újpesti Torna Egylettel 2014. február 11-én kötött együttműködési megállapodását egyoldalúan és jogellenesen felmondta.

Az UTE számukra kedvező módon módosította a szándéknyilatkozatot. Ennek értelmében az eddigi 100 százalékkal szemben a felújított fejépületnek csak egynegyedét engedi át használatra az Újpest FC-nek.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

További lényeges változtatás, hogy az átadást követően azt szeretnék, ha csak az Újpest FC felnőtt csapata használja a stadiont. Ez azért érinti érzékenyen a belga tulajdonost, mert az UTE közleményben említett szerződés egyoldalú felmondását követően az Újpest FC U15-től felfelé saját utánpótlás-csapatokat szervezett, holott a korábbi szerződés értelmében a felnőtt csapat utánpótlását az UTE adta és átigazolási díj nélkül kapták meg az egyesület játékosait.

újpesti gyepcsere (szusza ferenc stadion, )
Újpesten “árkot ásnak” Fotó: MTI

Az UTE új szándéknyilatkozata arra is kitér, mi történik, ha az eddigiekkel ellentétben ők is csapatot indítanak valamelyik felnőtt bajnokságban A szándéknyilatkozat egyik pontja szerint ebben az esetben az UTE maga is használhatja stadiont.

Úgy tűnik, a Megyri úton árkot ástak, ahova bevermelték magukat a csapatok és onnan tüzel egymásra az UTE és az Újpest FC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik