Foci

Cristiano Ronaldo bebizonyította, nagy ember, akinek hatalmas szíve van

Fernando Ricksenről azt kell tudni, hogy a Fortuna Sittardban kezdte és fejezte be labdarúgó pályafutását, de közben megfordult a skót Rangersben, a Zenit Szentpétervár keretét is erősítette és nem mellesleg 12-szeres holland válogatott volt.

A 41 éves futballista 2013. nyarán fejezte be pályafutását, majd még ugyanezen év októberében bejelentette, amiotrófiás laterálszklerózist (ALS) avagy Lou Gehrig-betegséget diagnosztizáltak nála.

Az ALS esetén a központi idegrendszerben (az agyban és gerincvelőben) található motoneuronok elpusztulnak. Ennek következtében az akaratlagos izmok – amelyek többek között

a mozgás, beszéd, nyelés és légzésért felelősek – gyengülnek, majd a betegség előre haladtával le is állnak, ezért Fernando Ricksen ma már csak tolókocsiban képes közlekedni.

Nos őt, a Glasgow Rangers egykori közönségkedvencét hívta meg és látta vendégül Cristiano Ronaldo kedd este, a Legia Warsawa elleni BL-meccs (5-1) alkalmával – számolt be a 101greatgoals.com.

101greatgoals.com
Fernando Ricksen, felesége és kislánya társaságában Madridban Forrás: 101greatgoals.com

 

Néhány héttel ezelőtt Jorge Mendes, a portugál sztár ügynöke a közösségi média segítségével hívta meg Ricksent Madridba.

A kétszeres skót bajnok, kétszeres kupagyőztes és háromszoros Ligakupa-győztes labdarúgót felesége Veronika és lánya Isabella kísérte el Madridba.

(Via: 101greatgolas.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik