Foci

Ronaldinho magyar sportban lenne olimpiai bajnok

A Teqball nem kisebb nevet nyert meg magának nagykövetnek, mint a világbajnok, aranylabdás Ronaldinhót. A klasszis focista Magyarországra jött, hogy népszerűsítse a magyar találmányt, amiről a keddi sajtótájékoztatón a fejlesztők hangsúlyozták: nem riválisa akar lenni a labdarúgásnak, pont ellenkezőleg, egy kiegészítő játék, amivel a képességeiket fejleszthetik a játékosok.

Borsányi Gábor, a Teqball egyik alapítója nagyszabású tervekről beszélt: azt szeretnék elérni, hogy a sport 20-30 éven belül az olimpiai programba is bekerüljön.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Megkérdezték Ronaldinhót is, hogy szerinte eljuthat-e az olimpiára a Teqball, amire azt felelte, bízik benne.

Adná a jó isten, mert akkor én is olimpiai bajnok lehetek

– mondta nevetve a korábban a többi közt Barcelonában és az AC Milannál futballozó brazil zseni. Ronaldinho nagy jövőt jósol a Teqballnak:

“Aki szereti a futballt, aki szereti igazán megjátszani a labdát, annak nagyon fog tetszeni ez a játék. Természetesen elsősorban a technikai tudást javítja” – mondta Ronaldinho, aki két rövid videóüzenetben Lionel Messinek és Neymarnak is felajánlott egy-egy Teqball-asztalt, hogy gyakorolni tudjanak. Ellenük nem akar játszani, de velük szívesen rúgná a lasztit.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

Nyilasi Tibor is népszerűsítette a játékot és rögtön egy vallomással indított: ő kezdetekben nem bízott benne, hogy a Teqball sikeres lehet. Már meggyőzték az ellenkezőjéről.

Aki kipróbálja, biztosan ott marad az asztal mellett

– mondta Nyilasi, aki nagy lelkesedéssel beszélt arról, mennyire jó, hogy játék közben lehet fejleszteni a technikát és a labdakezelést, mindemellett teljesen kortalan sportról beszélünk, bárki játszhatja.

A Teqball másik megalkotója, Huszár Viktor azt fejtegette, hogy sok kutatás és három évnyi munka eredménye az asztal, amin játszani lehet.

200-szor nagyobb terhelést kell ugyanis kibírnia, mint az asztaliteniszben, és a hajlítás szögét is annak megfelelően kellett beállítani, hogy a labda pattanása a futballnak megfelelő legyen.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter

A sajtótájékoztató után Ronaldinho tartott egy rögtönzött bemutatót három fiatal játékossal egyetemben, de azért megjegyezte, nem szokott ilyen korán pályára lépni. Ezután egy külső, Budapest 2024-es logóval ellátott asztalon játszott még a több száz, kint várakozó rajongó előtt.

Ronaldinho háromnapnyi magyarországi kiruccanás után kedden már tovább is utazik, a sporteszközbe befektető Docler cégcsoport luxemburgi irodájában népszerűsíti tovább a Teqballt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik