Foci

Gulácsiék megint nyertek, már harmadik a Red Bull Leipzig

A Bundesliga 7. fordulójának zárómérkőzésén Wolfsburgba látogatott a Red Bull Leipzig.

Gulácsi Pétert már a harmadik percben megdolgoztatta Julian Draxler, a magyar válogatott kapusa bravúrral hárította a bal alsóba tartó labdát. Tíz perccel később Vieirinha vállalkozott lövésre, nem sokat tévedett.

Koen Casteels szabálytalankodott a tizenhatoson belül a 16. percben, így büntetőt rúghatott a Leipzig. Emil Forsberg állt oda a labda mögé, de a kaput sem sikerült eltalálnia.

A második félidei Leipzig-fölény a 70. percben érett góllá. A korábban tizenegyest hibázó Forsberg lőtte ki nagyszerűen a bal alsó sarkot. A 87. percben Timo Werner dönthetett volna el mindent, de közelről a kapu fölé lőtt.

A második félidőben nem tudott mit kezdeni a Wolsburg a vendégek védekezésével, Mario Gomezék mindössze kétszer próbálkoztak lövéssel, és csak egyszer találták el a kaput.

Ralph Hasenhüttl tanítványai továbbra is veretlenek a Bundesligában, és már a harmadik helyen állnak a tabellán. Dárdai Pál Herthája másodikként indult neki a fordulónak, de a Borussia Dortmund elleni döntetlen (0-0) után visszacsúsztak a negyedik helyre a berliniek.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Bundesliga, 7. forduló, végeredmény:

Wolfsburg – Red Bull Leipzig 0-1 (0-0)
G: Forsberg 70. – büntetőből

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik