Foci

Storck: A kompakt védekezés ellen nem lesz könnyű dolgunk

Megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a magyar labdarúgó-válogatott, melyen Bernd Storck szövetségi kapitány a lett nemzeti együttes védekezését dicsérte:

Nem lesz könnyű mérkőzés a holnapi, a lett válogatott erős csapat, még ha el is vesztette pénteki selejtezőjét. Láttam a mérkőzést, és azt gondolom, nem játszott rosszul hétfői ellenfelünk, a feröerieknek szerencséjük is volt, részben ennek köszönhették a győzelmet. A legjobb tudásunkat kell nyújtanunk holnap ahhoz, hogy sikeresen zárjuk az összecsapást. A lett csapatnak erős a védelme, amelyet egy tapasztalt kapus irányít. Kompakt, szervezett játékra számítunk a hazaiaktól, ugyanakkor támadásban is veszélyesek, elsősorban a széleken, gyors játékosaik segítségével képesek megnehezíteni az ellenfél dolgát, erre alaposan fel kell készülnünk.

A német szakember a pénteki mérkőzésre is kitért, de hangsúlyozta: el kell felejteni a múltat.

Svájc erős csapat, és mi jól játszottunk ellene, de ezen a szinten a hibák gólhoz vezetnek, ez bebizonyosodott pénteken. Egy vereség után minden csapat csalódott, de nem szabad a múlton rágódni, mindig a következő meccs a legfontosabb. Elsősorban a holnapi találkozón jár az eszünk, az a célunk, hogy hasonlóan jó teljesítményt nyújtsunk, mint pénteken, és megszerezzük a három pontot. Intenzív meccs lesz, a kompakt védekezés ellen nem lesz könnyű dolgunk, de meg kell találnunk a módját annak, hogy helyzeteket alakítsunk ki. Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, mert az ellenfélnek gyors támadói vannak.

Guzmics Richárd a magyar drukkereknek mondott köszönetet a sajtótájékoztatón.

Óriási töltetet kaptunk a szurkolóktól, ami segítségünkre lehet majd, hiszen egy vesztes mérkőzés után felállva tapsolták meg a csapatot és köszönték meg a játékot. Nekünk nagyon fontos, hogy jó eredménnyel háláljuk meg a bizalmukat.

Marians Pahars a lettek szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy a kontrajáték hozhatja meg a sikert a csapatának:

Ismerjük a szurkolóink elvárását és tudjuk, mennyire fontos számukra ez a meccs. Emlékezhetünk, hogy voltak olyan ellenfeleink az Eb-selejtezőkörben is, amelyek sokat birtokolták a labdát, pozíciós futballt játszva támadtak, ami lehetőséget adott nekünk a kontrákra. A feröeri eredmény nem tette boldoggá a magyarokat, Svájc ellen pedig az utolsó pillanatban veszítettek, így biztos, hogy holnap mindenképp a három pont megszerzése a céljuk. Lesznek változások a csapatban, de hogy mi és milyen mértékű, most még nem mondom el.

A magyar válogatott vasárnapi edzésén a keret mind a 22 játékosa teljes értékű munkát végzett, és egészségesen várja a hétfőn 20:45-kor kezdődő találkozót.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik