Foci

Ronaldo 190 másodperc alatt duplázott, Feröer óriási meglepetésre győzött Lettországban

Elképesztően jól kezdte az Andorra elleni világbajnoki selejtezőt a portugál labdarúgó-válogatott. Cristiano Ronaldo kicsit több, mint három perc után már két góllal büszkélkedhetett: 

A lényegi kérdéseket már az első félidőben eldöntötték a luzitánok, Joao Cancelo éles szögből mattolta Josep Gomes kapust:

A második játékrészben Ronaldo újabb két gólt szerzett, a hajrában Andre Silva állította be a 6-0-s végeredményt. A vendégek az utolsó húsz percben kettős emberhátrányban futballoztak.

A magyar válogatott hétfői ellenfele, Lettország a Feröer-szigeteket fogadta péntek este. A 19. percben Sonni Nattestad juttatta előnyhöz a vendég együttest, majd a második félidőben Joan Simun Edmundsson duplázta meg az előnyt, így a világranglista 111. helyezettje óriási meglepetésre idegenben aratott győzelmet.

A mieink csoportjában így két forduló után Svájc százszázalékos teljesítménnyel vezet, a Feröer-szigetek négy ponttal a második, Portugáliának egy győzelme van csakúgy, mint Lettországnak. A magyar válogatott egy ponttal az ötödik helyen áll, hétfőn 20:45-től Rigában bizonyíthatnak Bernd Storck tanítványai.

Vb-selejtező, B-csoport, 2. forduló, végeredmények:

Portugália – Andorra 6-0 (3-0)
G: Ronaldo 2., 4., 47., 68., Cancelo 44., Silva 86.

Lettország – Feröer-szigetek 0-2 (0-1)
G: Nattestad 19., illetve Edmundsson 70.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik