Foci

Bámulatos izlandi fordítás, Arnautovic duplája is kevés volt az osztrákoknak

Csütörtökön három csoport kilenc mérkőzésével megkezdődött a vb-selejtezők második köre Európában. A játéknap rangadója minden kétséget kizárólag az olasz-spanyol volt, de ezen kívül is történtek még érdekességek. Lássuk mi történt a D, illetve az I csoportban.

D csoport

Bécsben két Eb-résztvevő, Ausztria és Wales találkozott egymással. Mindkét együttes győzelemmel kezdte a selejtezőt, a nyári kontinenstornán elődöntőig jutó walesiek Joe Allen távoli lövésével jutottak vezetéshez (1-0), majd hat perccel később Marko Arnautovic fejjel egalizált (1-1).

Az osztrákok az első félidő végén ismét hátrányba kerültek, Gareth Bale bedobása után James Chester fejelt kapura, Robert Almer hárított, de a labdát épp az előtte elterülő Kevin Wimmerre ütötte, akiről a kapuba jutott a labda (1-2).

A fordulást követően a vendég védelem megingását kihasználva Arnautovic újra egyenlített, amellyel ki is alakította a 2-2-es végeredményt.

A döntetlennel kezdő Szerbia simán győzött Moldovában, míg Írország ha nehezen is, de legyűrte Grúziát.

I csoport

Az Eb-negyeddöntős Izland hatalmas fordítást mutatott be Finnország ellen hazai pályán. A reykjavíki mérkőzésen Teemu Pukki fejes góljára Kari Árnason válaszolt, ennek ellenére a finnek vezettek a szünetben, miután Robin Lod remek lövése utat talált a kapuba.

A második félidő elején Gylfi Sigurdsson büntetőt hibázott, így sokáig úgy tűnt, a szigetországiak vereséget szenvednek, de jött a ráadás. Előbb a 91. percben Alfred Finnbogason egyenlített, majd a 96. percben Ragnar Sigurdsson közvetlen közelről a győztes gólt is begyötörte.

 

Horvátország szó szerint kiütötte Koszovót, a sikerből Mario Mandzukic egy klasszikus mesterhármassal vette ki a részét.

Ukrajna két góllal is vezetett Törökországban, végül be kellett érnie egy ponttal.

Eredmény – Vb-selejtező

D csoport:

Ausztria–Wales 2-2 (1-2)
Gólszerző: Arnautovic (28., 48.) ill. Allen (22.), Wimmer (45. – öngól)

Moldova–Szerbia 0-3 (0-2)
Gólszerző: Kostic (19.), Ivanovic (37.), Tadic (59.)

Írország–Grúzia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Coleman (56.)

A csoport állása: 1. Wales 4 pont, 2. Szerbia 4 pont, 3. Ausztria 4 pont, 4. Írország 4 pont, 5. Grúzia 0 pont, 6. Moldova 0 pont

I csoport:

Izland–Finnország 3-2 (1-2)
Gólszerző:
Árnason (37.), Finnbogason (90+1.)., R. Sigurdsson (90+6.) ill. Pukki (21.), Lod (39.)

Törökország–Ukrajna 2-2 (1-2)
Gólszerző:
Tufan (45+1.), Calhanoglu (81. – 11-esből) ill. Jarmolenko (24. – 11-esből), Kravets (27.)

Koszovó–Horvátország 0-6 (0-3)
Gólszerző:
Mandzukic (6., 24., 35.), Mitrovic (68.), Perisic (83.), N. Kalinic (90+2.)

A csoport állása: 1. Horvátország 4 pont, 2. Izland 4 pont, 3. Ukrajna 2 pont, 4. Törökország 2 pont, 5. Finnország 1 pont, 6. Koszovó 1 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik