Foci

Buffon óriási hibája után de Rossi mentett pontot az olaszoknak

Csütörtök este rangadót rendeztek a világbajnoki selejtezők G-csoportjában, Olaszország a spanyol válogatottat fogadta. A két együttes az idei Európa-bajnokságon is találkozott, akkor Giorgio Chiellini és Graziano Pelle góljaival az taljánok nyertek, s jutottak be a legjobb nyolc közé.

A 11. percben Andrés Iniesta játszott össze David Silvával, majd lőtt a tizenhatoson belülről, Gianluigi Buffonnak nem jelentett kihívást ez a próbálkozás.

Nyolc perccel később Gerard Piqué fejese ment el a bal kapufa mellett. A 25. percben ismét a Barcelona védője fejelhetett, középre tartó labdáját simán magához ölelte a rutinos talján portás. Az első félidőben 73%-os labdabirtoklást produkáltak a spanyolok, de gólt így sem sikerült szerezniük.

Az 54. percben Daniel Carvajal próbálkozott kétszer is lövéssel, de a blokkban halt el mindkét próbálkozása. Egy perccel később megszerezték a vezetést a vendégek. (0-1) Gianluigi Buffon óriási lyukat rúgott, Victor Vitolo pedig az üres kapuba lőtt Sergio Busquets kiugratása után.

A 65. percben Eder fejelt a bal alsó felé, de rosszul célzott, Ciro Immobile pedig bevetődve sem tudott beleérni a labdába. Egy perccel később Felix Brychnek ki kellett volna állítania Diego Costát, a Chelsea csatára ugyanis sípszó után bombázta ki a pályáról a labdát. A német játékvezető azonban csak szóban figyelmeztette a fenegyereket, akit Julen Lopetegui le is hozott az esetet követően.

Tíz perccel a vége előtt tizenegyeshez jutott az olasz válogatott, Eder játszotta el parádésan, hogy Ramos bizony buktatta őt. A megítélt büntetőt a 100. válogatottságát ünneplő Daniele de Rossi értékesítette. A 86. percben ismét betaláltak a taljánok, de les miatt érvénytelenítette a gólt a játékvezető.

Szintén a G-csoportban Izrael idegenben verte meg Macedóniát, Albánia pedig Liechtensteinben diadalmaskodott. Az albánok így két forduló után hat ponttal vezetik a csoportot, a spanyolok Olaszországgal holtversenyben a második helyen állnak.

Vb-selejtező, 2. forduló, G-csoport, végeredmények:

Olaszország – Spanyolország 1-1 (0-0)
G: de Rossi 82., illetve Vitolo 55.

Macedónia – Izrael 1-2 (0-2)
G: Nestorovski 63., illetve Hemed 25., Ben Haim II. 43.

Liechtenstein – Albánia 0-2 (0-1)
G: Jehle 12. – öngól, Balaj 71.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik