Foci

Újra bebizonyosodott, fizikálisan gyengék a magyar futballisták

Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott a selejtező első fordulóját sikerrel abszolválta, így bejutott a tavaszi elitkörbe. A mieink Liechtenstein sima legyőzésével kezdték a kvalifikációt, majd hátrányól fordítva sikerült legyőzni Dániát, végül jött a Hollandia elleni kijózanító pofon hétfőn.

Szélesi Zoltán szövetségi edző az MLSZ TV-nek nyilatkozva a magyar futballisták egyik legnagyobb hiányosságáról beszélt, amely nem más, mint hogy fizikálisan el vannak maradva egy komoly játékerőt képviselő válogatott szintjétől.

A korábbi válogatott futballista elmondta, mind a három mérkőzésén már az 50-55 perc elteltével görcsöt kaptak a játékosok.

Arra kell ösztönöznöm a játékosokat, hogy fejlesszék magukat, ne elégedjenek meg azzal, ami van. Erősödni kell mind fejben, mind fizikálisan is. Nem tartom normális dolognak, hogy az első két mérkőzésen is már 50-55 perc elteltével begörcsölnek a játékosok, holott korábban nem volt mérkőzésünk, edzések voltak csak, tehát én azt gondolom, ha saját magamra is visszaemlékszek, hogy ez nem stimmel

– nyilatkozta a szakember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik