Foci

U17: belefért a hollandok elleni 0-4, második helyen jutott tovább a magyar válogatott

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott két győzelem után kikapott harmadik meccsén a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtornán, így másodikként jutott az elitkörbe a hollandok mögött. Hollandia hétfőn 4-0-ra nyert Dabason.

„Ez a mérkőzés arra volt jó, hogy lemérhettük, hogy a világelithez tartozó rivális ellen milyen teljesítményre vagyunk képesek. Elfáradt a csapatunk a torna végére, több poszton is cserélnünk kellett, ennek tudható be, hogy nem sikerültek a passzaink, és fizikailag sem tudtuk felvenni a harcot az ellenféllel. Ugyanakkor nem akarunk kifogásokat keresni, a hollandok jobb játékosokkal rendelkeznek mint mi, válogatottjuk előrébb tart nálunk, ezt el kell ismerni, és nemcsak fizikálisan, hanem a futball tanulható elemeiben is” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán.

A magyar csapat szerdán Liechtenstein ellen nyert  3-0-ra, pénteken a dánokat győzte le 3-1-re.

Jövő tavasszal az elitkör küzdelmeit szintén négycsapatos tornák keretében rendezik, a nyolc csoportgyőztes mellett a hét legjobb második vehet majd részt nyáron a horvátországi kontinensviadalon. (Fotó: mlsz.hu)

Eredmény – U17-es Eb-selejtező

Hollandia-Magyarország 4-0 (2-0)
Deczki Máté – Opavszky Balázs, Horváth Csanád, Csóka Dániel, Győri Olivér – Lipóth András (Schön Szabolcs, 58.), Csonka András – Szerető Krisztofer (Bencze Márk, 41.), Csoboth Kevin, Winkler András (Szoboszlai Dominik, 41.) – Timári Norman

Ajánlott videó

Olvasói sztorik