Foci

Guardiola: a Citynek nincs történelme

Josep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője érdekes nyilatkozatot tett a Celtic elleni Bajnokok Ligája mérkőzés után.

Minden klubnak megvan a maga személyisége, én azt szeretném elérni a Citynél, ami a Celticnél már létezik. A skót klubnak hatalmas történelme van Európában, mi most építjük a magunkét. A Manchester Citynek nincs történelme Európában, nekünk kell megteremtenünk azt, ez a mai meccs pedig jó lecke volt ezen az úton. 25-26 évig nem is volt ott a klub a nemzetközi porondon, ami különleges, az ellenfelek erősek, a Celticnél pedig hihetetlen az atmoszféra.

Az angol szurkolók máris tiltakozásukat fejezték ki a katalán mester nyilatkozatával kapcsolatban, hiszen a klub történelme a 19. századig nyúlik vissza. A szerda esti mérkőzésen a Celtic háromszor is vezetett, de Raheem Sterlingék rendre ki tudtak egyenlíteni. A 45 éves mester így vélekedett az összecsapásról:

Összességében elégedett vagyok, tetszett, ahogy a játékosok a bekapott gólokra reagáltak, idegenben háromszor betalálni pedig nem könnyű. Ennek ellenére nyernünk kellett volna, kár, hogy mind a két félidő elején betaláltak a kapunkba. A harmadik góljuk után már akciójuk sem nagyon volt. Most jön a Barcelona, amely talán a legjobb csapat, de előbb a Tottenhammel kell foglalkoznunk, aztán pedig jön a válogatott szünet.

A Manchester City jelenleg négy ponttal a második helyen áll a C-csoportban, legközelebb október 19-én a Nou Campba látogatnak az angolok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik