Foci

Megszólalt a Fradi vezérigazgatója Kassai-ügyben

orosz pál (Array)
orosz pál (Array)

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának szombat esti rangadóján a Ferencváros hazai környezetben 3-3-ra végzett az ősi rivális Újpesttel. A fordulatos találkozó még napokkal később is szolgáltat beszédtémát, főleg Kassai Viktor játékvezető miatt.

A zöld-fehérek már a mérkőzés után nehezményezték, hogy a bíró szabálytalannak látta Marco Djuricint a mérkőzés hajrájában, mellyel elvett egy gólt a bajnoki címvédőtől. Kedden pedig bizonyítást nyert, hogy a legmagasabban rangsorolt magyar játékvezető lekezelően beszélt Souleymane Diarrával, az Újpest futballistájával.

Az üggyel kapcsolatban a 24.hu megkereste az FTC vezérigazgatóját, Orosz Pált, aki elmondta, biztos benne, hogy a játékvezetőek nem hoznak szándékosan rossz döntést. Arról viszont már hallott, hogy a nemzetközi mérkőzéseken is tevékenykedő magyar játékvezetők a hazai bajnokságban időnként stílust váltanak.

Orosz meg lenne lepődve, ha Kassai valóban nem oda illően beszélt volna egy játékossal a szombati derbin, de amennyiben ez mégis így történt, akkor teljesen biztos benne, hogy az MLSZ nem siklik át egy ilyen eset felett.

Orosz Pál válaszát változtatás nélkül közöljük:

Minden, a labdarúgást szerető ember tudja, hogy a magyar játékvezetésnek milyen nagyszerű hagyománya van Európában és világszerte egyaránt. A teljesség igénye nélkül, ha csak olyan neveket említek, mint Palotai Károly, Puhl Sándor, vagy a maiak közül Kassai Viktor, mindannyian emlékezünk olyan mérkőzésekre, ahol magyarként büszkék voltunk rájuk, legyen az VB döntő, vagy BL döntő, vagy egyéb rangos nemzetközi mérkőzések. Hallottam már játékosoktól, stáb tagoktól, akik a játéktéren, vagy a kispadnál tartózkodnak, hogy a hazai bajnokságban ez a stílus időnként megváltozik és verbális, vagy ítéletekben megmutatkozó arroganciába fordul át. A közelmúltban számos olyan kétes döntésnek is szemtanúja voltam, ami a Ferencvárosra nézve kedvezőtlen volt, de úgy gondoltam, hogy a hiba lehetősége benne van mindenki munkájában és nem feltételeztem és nem is feltételezek semmilyen hátsó szándékot ezekkel kapcsolatban. Hiszem, hogy a nagy számok törvénye alapján a hibás döntések a szezon végére majd kiegyenlítik egymást és semmiképpen nem fognak segíteni, vagy hátrányba hozni egy csapatot sem egy másikkal szemben. Meg lennék döbbenve, ha Kassai Viktor valóban nem oda illően beszélt volna egy játékossal a szombati derbin, de amennyiben ez mégis így történt, akkor teljesen biztos vagyok abban is, hogy az MLSZ nem siklik át egy ilyen eset felett, hiszen egy játékvezető egy játékossal szemben számos hivatalos fegyelmező hatáskörrel rendelkezik és semmilyen körülmények között nincs ráutalva az arroganciára. Úgy gondolom, hogy egy játékvezető úgy lehet főszereplő, ha tisztában van azzal, hogy ezt statiszta szereppel érheti el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik