Foci

Megvan az első játékos, akit videóbíró állított ki – videó

A Willem II labdarúgója, Anuar Kali let az első játékos, akit a videobíró (Video Assistant Referee, VAR) közreműködésével állítottak ki.

A Holland Kupa szerda esti mérkőzésén az Ajax ellen lépett pályára a Willem II, melyben a marokkói középpályás az 58. percben csúnyán letalpalta Lasse Schönét.

Danny Makkelie játékvezető először csak sárga lapot adott a 25 éves játékosnak, ekkor akcióba lépett Pol van Boekel asszisztens, aki jelezte a bírónak, hogy kiállítást ért a belépő.

A bíró néhány másodperccel később módosította az ítéletet, így Kali mehetett zuhanyozni.

Reméljük, hogy a közönség kap majd információt azokról a döntésekről, amelyeket a videobíró közreműködésével bíráltak felül. Joguk van tudni, mi történt pontosan

-nyilatkozta az eset után van Boekel utalva arra, hogy a helyszínen tartozkodó szurkolók egy része nem igazán tudta, hogy mi történt a pályán. A VAR technológia lehetővé teszi, hogy a pályán tevékenykedő játékvezető tanácsot kérjen a videobírótól, emellett a videós szobában helyet foglaló kolléga is jelezheti szóban a bírónak, ha elmulasztott egy eseményt. A labdarúgás szabályalkotó testülete véglegesen 2018-ban emelheti be a VAR technológia használatát a futball szabályrendszerébe.

Holland Kupa, a legjobb 32 közé jutásért, végeredmény:

Ajax – Willem II 5-0 (2-0)
G: Bazoer 13., de Ligt 25., Ziyech 72., Schöne 82., Nouri 89.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik