Foci

A Barca ott folytatta, ahol a hétközi BL-meccsen abbahagyta

A spanyol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a címvédő FC Barcelona az újonc Leganés otthonába látogatott szombat kora délután. A katalánok az előző körben nagy meglepetésre kikaptak a szintén újonc Deportivo Alavés csapatától hazai környezetben, a hétközi Bajnokok Ligája összecsapáson viszont 7-0-ra kiütötték a skót Celticet.

A kiscsapat öngyilkos taktikát választott az első félidőben, letámadták a Barcát, így a Messi, Suárez, Neymar triónak rengeteg üres területe maradt. Ezt kihasználva jöttek egymás után a gólok, 45 perc játék után már 0-3 állt az eredményjelzőn.

Az argentin, az uruguayi és a brazil zseni is szinte üres kapura lőtt gólt. A fordulást kővetően sem vettek vissza a katalánok, előbb Messi értékesítette magabiztosan a jogosan megítélt büntetőt, majd Rafinha pókhálózta ki a jobb felsőt.

A Celtic elleni mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is meglehetett volna a hét lőtt találat, de több nagy sanszot is elpuskáztak Luis Enrique fiai, valamint a hazaiak kapujában az öt kapott gólt ellenére remek teljesítményt nyújtott Jon Serantes.

A végig szimpatikusan küzdő vendéglátóknak a becsületgól összejött, tíz perccel a vége előtt Gabriel gyönyörű gólt szerzett szabadrúgásból, amellyel beállította az 1-5-ös végeredményt.

Négy kör után Messiék kilenc ponttal állnak, míg a Legánes négy egységet gyűjtött össze.

 

Eredmény – La Liga, 4. forduló

CD Leganés – FC Barcelona 1-5 (0-3)
Gólszerző: Gabriel (80.) ill. Messi (15., 55. – a másodikat büntetőből), L. Suárez (31.), Neymar (44.), Rafinha (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik