Foci

Ma Manchester United-Manchester City!

Először találkozik Pep Guardiola és José Mourinho a Premier League-ben.

A negyedik fordulót rendezik az angol labdarúgó-bajnokságban a hétvégén, és rögvest az első meccs jelenti a forduló, de lehet, hogy az első félév csúcsrangadóját.

ManUnited-ManCity 13.30-tól az Old Traffordon.

Nem az adja a meccs bukéját, hogy mindkét csapat 3 meccs után 3 győzelemmel áll (a City a West Ham, a Stoke és a Sunderland ellen nyert, míg a United a Hull, a Southampton és a Bournemouth ellen), hanem az, hogy a két kispadon két extraklasszis menedzser ül (áll), akik jó ismerősei egymásnak – Spanyolországból.

José Mourinho és Pep Guardiola a Real Madrid és a Barcelona edzőjeként találkozott egymással, és alapvetően Guardiola jött ki ezekből a találkozókból jobban. A Special One egyébként pályafutása során 23 trófeát nyert csapataival, a spanyol edző 21-et.

A Manchester Evening News azt taglalja, hogy Mourinho legnagyobb dilemmája az, hogy a kezdőbe állítsa Marcus Rashfordot, vagy ezúttal is csereként adjon neki lehetőséget. A 18 éves szupertehetség legutóbb az U21-es angol válogatottban debütált góllal, korábban ezt megtette a felnőtt válogatottban, a Premier League-ben és a Manchester United felnőtt csapata színeiben játszott első meccsén is.

Arról is ír a lap, hogy Mourinho ezúttal nem bánja majd, hogy a Citynél lesz többet a labda, nekik ez a helyzet kedvezhet. Emellett az is, hívta fel a figyelmet Guardiola, hogy sokkal magasabbak a United játékosai. Pogba, Ibrahimovic és Fellaini kontrollálhatatlan egyszerre – magasabbak.

Viszont azt mondja, ha uralja majd a labdát és a játékot a City, révbe érhet – ehhez úgy kell játszani, mint a legutóbbi 5 tétmeccsen.

A legutóbbi bajnokságban 0-0-t játszott a két csapat az Old Traffordon, idegenben viszont a United nyert 1-0-ra.

Szombaton egyébként lesz egy Arsenal-Southampton, valamint egy Liverpool-Leicester rangadó is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik