Foci

Nikolics: Storck megmondta, nem számol velem első számú csatárként

Kedden játszotta le első vb-selejtezőjét a magyar labdarúgó-válogatott, a Feröer-szigetek elleni, idegenbeli 0-0-s döntetlent mindenki csalódásként élte meg. Sokan értetlenkedtek amiatt, hogy Nikolics Nemanja csak csereként lépett pályára, és a Nemzeti Sportban megjelent pénteki interjúban is megkérdezték tőle: hogyan éli meg, hogy amíg klubjában, a Legia Warszawában ontja a gólokat, addig a válogatottban csak epizódszerep jut neki.

“Nem egyszerű helyzet, annyi szent. A történethez ugyanakkor az is hozzátartozik, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány stratégiája működött idáig, amit kitalált az Európa-bajnoki selejtezőben, majd a kontinenstornán, az ült. Más szóval, a döntései őt igazolták. Innen nézve érthető, hogy nem akart változtatni. Franciaországban már beszéltünk erről, akkor abban maradtunk, hogy a világbajnoki selejtező előtt visszatérünk a kérdésre. Így is történt, a kapitány felhívott, és korrekt módon elmondta, hogy a helyzet nem változott, vagyis

továbbra sem számol velem első számú csatárként.

Két opció közül választhattam: meghátrálok, és azt mondom, hogy köszönöm, ebből nem kérek, vagy összeszorítom a fogam, és megküzdök a helyemért” – nyilatkozta a sportnapilapnak Nemanja Nikolics, aki hozzátette: nem szokása megfutamodni, volt már nehezebb helyzetben is karrierje során, abból is egyenes gerinccel jött ki. Megígérte, hogy még jobban harcolni fog azért, hogy Bernd Storck több játéklehetőséget adjon neki.

A magyar válogatott legközelebb a Portugáliát legyőző Svájccal találkozik az európai selejtezősorozat B csoportjában. Azt a meccset október 7-én rendezik a Groupama Arénában.

Fotó: MLSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik