Foci

Rooney: Bármit megteszek a válogatottért

Az angol labdarúgó-válogatott kiszenvedett győzelemmel kezdte a világbajnoki selejtezősorozatot: a kispadon most debütáló Sam Allardyce csapata 1-0-ra nyert Szlovákiában, Adam Lallana a 95. percben szerezte a találkozó egyetlen gólját. Wayne Rooney kezdőként végigjátszotta a meccset, ez volt a 116. válogatottsága, ezzel rekorder az angol mezőnyjátékosok között.

Azt gondolhatnánk, hogy ezzel foglalkozott a brit sajtó, de nem. Leginkább azzal, hogy Allardyce a középpályán vetette be, eleinte még támadóbb szerepkörben, majd Delle Alli beállása után hátrébb vezényelték. Erről faggatták a meccs után:

Túl sokat foglalkoznak ezzel az emberek. Sokaknak ez szenzáció, de én úgy vagyok vele, hogy bármit megteszek a válogatottért, a legfontosabb, hogy nyerjünk. Most ezen a poszton játszottam és szerintem tudtam segíteni a csapatnak. Bárhol is játszom, én teszem a dolgom

– idézi a Sky Sports Rooneyt.

Az angol válogatott csapatkapitánya már 13 éve focizik a válogatottban, 2003 februárjában, egy Ausztrália elleni barátságos meccsen debütált, csereként lépett pályára. 17 éves és 111 napos volt akkor. Csak a legendás kapus, Peter Shilton játszott nála többször a nemzeti csapatban, ő 125 mérkőzésen lépett pályára angol színekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik