Foci

Storck pályafutása legfiatalabb keretével készül a Feröer elleni mérkőzésre

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette véglegesnek szánt keretét a Feröer elleni, szeptember 6-i világbajnoki selejtezőre – írja az mlsz.hu.

A tórshavni mérkőzésre több újoncot is behívott a szakvezető, Bognár István és Kálnoki-Kis Dávid is először szerepel tétmeccsre készülő válogatott keretben. A Videotont erősítő Kovács István is visszatér, ő 2014 novembere óta nem szerepelt a nemzeti együttesben.

A folyamat már az Európa-bajnokság előtt elindult, a stratégiai célok miatt olyan játékosok helyére kellett fiatal játékosokat keresnem, mint Vanczák Vilmos vagy Leandro. Az Eb-t követően a csapat több meghatározó játékosa is lemondta a válogatottságot, és ugyan még feltétlenül számítok a rendkívül tapasztalt, de ezúttal sajnos sérült Gera Zoltán segítségére, a szemem előtt már a markáns fiatalítás lebeg. Ez a stratégiai szempont vezérelt a bő keret összehívásánál, majd a keretszűkítés során is. Az elmúlt két hét közös munkája a távlati céljainkat erősítette, és meggyőződésem, hogy ez az európai szinten is fiatal csapat – amely egyben pályafutásom legfiatalabb gárdája is – szolgálja leginkább a magyar futball hosszú távú érdekeit és céljait

-nyilatkozta a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton)

Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton), Kleinheisler László (Darmstadt – Németország), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Stieber Zoltán (Kaiserslautern – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik