Foci

Storck az Újpest védőjét is meghívta Telkibe

Az Újpest FC a hivatalos honlapján közölte, hogy Kálnoki-Kis Dávid is meghívót kapott Bernd Storcktól a magyar labdarúgó-válogatott hétfőn kezdődő összetartására Telkibe.

Teljesen váratlanul jött a meghívó, de annál nagyobb volt az öröm utána. Minden erőmmel azon leszek, hogy felhívjam magamra a figyelmet, és természetesen szeretnék állandó tag lenni a csapatban

-nyilatkozta a lila-fehérek honlapjának a 25 éves játékos, aki nem szerepelt a szövetségi kapitány által csütörtökön közölt névsorban.

A nemzeti együttes a világbajnoki selejtezősorozat szeptember 6-i rajtjára készül. Az első ellenfél a Feröer-szigetek lesz Tórshavnban. Storck elmondta, az első heti összetartás intenzív munkával, fizikai tesztekkel, felmérésekkel telik majd, az edzőtábor utolsó napján pedig egy tesztmeccs zárja a programot, az ellenfél a szeptember 1-jei, Liechtenstein elleni Eb-selejtezőjére készülő U21-es válogatott lesz.

A mostani keretben hét olyan játékos szerepel, akik ott voltak a nyári Európa-bajnokságon nyolcaddöntős együttesben, de érkeznek Telkibe abszolút újoncok is, mint például a diósgyőri Bognár István, a kispesti Eppel Márton, vagy éppen a fent említett Kálnoki-Kis Dávid. Utóbbi futballista hétszer szerepelt az U21-es válogatottban.

Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyetlen olyan európai selejtezőcsoportjában szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Kovácsik Ádám (Videoton)
Védők
Baki Ákos (MTK Budapest)
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Hangya Szilveszter (Vasas)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Korhut Mihály (Debreceni VSC)
Lang Ádám (Videoton)
Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC)
Középpályások
Bognár István (Diósgyőri VTK)
Csiki Norbert (Gyirmót FC)
Elek Ákos (Diósgyőri VTK)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Kovács István (Videoton FC)
Nagy Dominik (Ferencváros)
Vida Máté (Vasas)
Támadók
Böde Dániel (Ferencváros)
Eppel Márton (Budapest Honvéd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik