Foci

Bajnokok Ligája: komoly változások jönnek a 2018/19-es idénytől

Változtatni kell a Bajnokok Ligája lebonyolításán, miután a Premier League sztárklubjai gazdasági ereje felborzolta a kedélyeket a nemzetközi piacon.

A spanyol, olasz és német csapatok több pénzt akarnak a BL-ből, miközben az angolok garantált csoportkörös helyekért esedeznek, miután a Manchester United idén például nem lehet ott a legrangosabb európai kupasorozatban.

Hétfőn reggel Gab Marcotti, a Times, az ESPN, a Corriere dello Sport és a Sunday Herald bennfentes újságírója két Twitter-bejegyzésben leplezte le az UEFA terveit.

Az egyik, hogy a négy – már említett – top bajnokság első négy helyezettje a 2018/19-es szezontól automatikusan indulhat majd a BL-ben, egy csapatnak sem kell majd selejtezőt vívnia.

Ergo a 32-es mezőny felét spanyol, német, angol és olasz klubok teszik majd ki.

Ez nagy pofon Franciaország és Portugália számára, akik évről évre egyre feljebb és feljebb küzdik koefficienseiket, mégsem vehetik majd fel a versenyt a legjobbakkal a szabály életbe léptét követően.

A másik nagy változás, hogy bizonyos klubok történelmük után szabadkártyát kapnak, hétvégi meccseket és társtulajdoni jogot kapnak a BL-ben.

Hogy mi alapján döntik el, kinek szebb a múltja, egyelőre talány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik