Foci

BL: lehet, hogy magyar játékosért szoríthatunk a BL-ben?

Az úgynevezett playoff sorsolását pénteken tartották az európai szövetség nyoni központjában. A Bajnokok ágán és a Nem bajnokok ágán egyformán tíz csapat küzd a főtáblára kerülésért, s az elsőként kihúzott csapatok kezdik hazai pályán a párharcokat.

A Porto és a Roma összecsapása mellett kiemelkedik még a legutóbb Európa Liga-elődöntős Villarreal és a Monaco párharca, míg a Manchester Citynek a román Steaua Bucurestivel szemben kell kiharcolnia a 32 közé kerülést.

A magyar válogatott Nikolics Nemanját is foglalkoztató lengyel Legia Warszawa az ír Dundalk ellen harcolhatja ki a csoportkörbe jutást a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában. Kaphattak volna ennél nehezebbet is, könnyebbet talán nem. Komoly esély látszik arra, hogy mégis legyen kiért igazán izgulnunk a BL-csoportkörben.

A párharcok első mérkőzéseit augusztus 16-17-én, míg a visszavágókat augusztus 23-24-én játsszák.

  A BL-selejtező 4. fordulójának párosítása:

Bajnokok ága:
Ludogorec (bolgár)-Viktoria Plzen (cseh)
Celtic Glasgow (skót) – Hapoel Beer-Seva (izraeli)
FC Köbenhavn (dán)-APOEL (ciprusi)
Dundalk (ír)-Legia Warszawa (lengyel)
Dinamo Zagreb (horvát)-Red Bull Salzburg (osztrák)

Nem bajnokok ága:
Steaua Bucuresti (román)-Manchester City (angol)
FC Porto (portugál)-AS Roma (olasz)
Ajax Amsterdam (holland)-FK Rosztov (orosz)
Young Boys (svájci)-Borussia Mönchengladbach (német)
Villarreal (spanyol)-AS Monaco (francia)

 A Bajnokok Ligája csoportkörének már résztvevő csapatai:
Real Madrid (címvédő, spanyol), FC Barcelona (spanyol), Sevilla (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Leicester City (angol), Arsenal (angol), Tottenham Hotspur (angol), Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), Bayer Leverkusen (német), Juventus (olasz), Napoli (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Olympique Lyon (francia), Benfica (portugál), Sporting CP (portugál), CSZKA Moszkva (orosz), FC Basel (svájci), Dinamo Kijev (ukrán), PSV Eindhoven (holland), Club Brugge (belga), Besiktas (török)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik