Foci

Dzsudzsák: még mindig konganak a stadionok az ürességtől

Dzsudzsák Balázs is a helyszínen követte figyelemmel a Forma-1-es Magyar Nagydíj küzdelmeit. A magyar válogatott csapatkapitánya szerint a szurkolói támogatás a futballsikerek alapja, ezért komoly problémának tartja, hogy a magyar stadionok “konganak az ürességtől” – írja az MTI.

A 29 éves középpályás kint volt a Ferencváros és a Partizani Tirana szerdai mérkőzésén, és “felidegesítette”, hogy a magyar bajnok FTC tizenegyespárbajt követően kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

Én is többet vártam, arra számítottam, hogy a Fradi túljut ezen a csapaton. Ha a két együttes közötti különbséget nézem, akkor talán az akarat döntött az albánok javára. A válogatottal bizonyítottuk, hogy akarattal mit lehet elérni. Tízezrek vonultak utcára és megállt az élet a válogatott idején, de azok a tízezrek most nincsenek kint az utcán és a stadionokban sincsenek. Alapvető probléma, hogy még mindig konganak a stadionok az ürességtől, pedig mindennek az alapja a kellő támogatás, a kellő plusz, a kellő szurkolói háttér

-vélekedett a Bursaspor játékosa.

Az alapokat letettük, ugyanígy kell folytatnunk, és alázatosan továbbra is elhinnünk, hogy nekünk sokkal többet kell dolgozunk, mint a többi csapatnak. Szép dolgot vittünk véghez, de a siker ellenére a földön kell maradnunk

-szögezte le Dzsudzsák a 2018-as oroszországi világbajnokság szeptemberben kezdődő selejtezősorozatával kapcsolatban.

Az Eb-n két gólt szerző középpályás elmondta: július 25-ig tart a szabadsága, ezért hétfőn csatlakozik az Ausztriában edzőtáborozó Bursaspor csapatához, de még nem tudja, hogy marad-e a török klubban.

Nyilván az lenne a legjobb, ha minél hamarabb megszületne a megoldás. Eddig sajnos nem sikerült. Senki nem várta, hogy a Real Madridba fogok igazolni, de azt a keresettséget sem hozta meg, amit sokan reméltünk. Ez az én jövőmre is kihatással lehet, de tavaly is csak augusztus közepén igazoltam át, a következő hónap végéig most is ráérek. Remélem, lesz olyan ajánlat, amely mindenkinek megfelel, és új helyen tudom folytatni.

Dzsudzsák Balázs aktuális szerződése 2019 nyaráig érvényes a török csapatnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik