Foci

Nem tudott csodát tenni az MTK Azerbajdzsánban

Azt már a második kör sorsolása után tudni lehetett, hogy az MTK-nak lesz a magyar csapatok közül a legnehezebb dolga az Európa Liga selejtezőjében. A fővárosi együttes ellenfele az azeri Gabala volt a második fordulóban, amely csapat tavaly egészen a csoportkörig jutott.

Az odavágón 2-1-re győztek a vendégek Gyirmóton, is kisebb csoda kellett volna a továbbjutáshoz. A harmadik fordulóról szőtt álmok hamar szertefoszlottak. A hetedik percben Zenjov kapott egy remek indítást, majd a kimozduló Hegedüs mellett a kapuba lőtt (1-0).

A 37. percben aztán minden eldőlt, Dabo szinte az alapvonalról gurított középre, a védő és a kapus sem tudott menteni, Weeks Lewis pedig a hálóba bólintott (2-0).

A második félidőben újabb gólokat szerezhetett volna az azeri gárda, de ekkor már Hegedüs kapus eszén nem tudtak túljárni.

A Debrecen után így az MTK is elbúcsúzott a második számú európai kupasorozattól.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, második forduló, visszavágó

Gabala (azeri) – MTK 2-0 (2-0) Összesítésben 4-1 a Gabala javára
Baku, 8KM Stadion, vezette: Kalkavan (török)

Gabala: Bezotosny – Mirzabekov, Stankovic (Santos 88.), Vernydub, Ricardinho – Sadiqov, Kvekveskiri (Jamalov 79.) – Zenjov (Mammadov 77.) – Weeks Lewis, Ozobic – Dabo

MTK: Hegedüs – Bese (Varga Sz. 78.), Baki, Grgic, Poór – Vass Á., Vadnai – Szatmári L., Kanta (Borbély 73.), Nikac (Hrepka 52.) – Torghelle

Gólszerző: Zenjov (7.), Weeks Lewis (37.)

Sárga lap: Stankovic (16.) ill. Baki (35.), Grgic (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik