Foci

Hiába a magyar válogatott menetelése, az NB1 nézőszámán ez nem látszik

  • Mezőkövesd – Gyirmót – 2:2 – 2548 néző
  • Újpest – Honvéd – 0:2 – 2500 néző
  • Fradi – Szombathely –3:1 – 5642 néző
  • MTK Budapest FC – Vasas FC – 0:1 – 638 néző
  • Debreceni VSC-TEVA – Paksi FC – j1:1 – 2851 néző
  • Videoton FC – Diósgyőri VTK – 1:2 – 2069 néző

Ez a hétvégén kezdődő labdarúgó NB1 statisztikája. Hat mérkőzés, összesen 16.248 néző, mérkőzésenként 2708 fős átlaggal.

(Megjegyzés: az Újpest, az MTK és a Videoton stadionépítési munkálatok miatt nem a saját stadionjában játszott.)

Pedig a bajnoki rajt előtt focicsoda történt. A magyar válogatott kijutott az Eb-re, ott pedig várakozáson felül szerepelt, csoportelsőként jutott tovább, egészen a nyolcaddöntőig menetelt a nemzeti tizenegy.

Nem véletlenül mondta még az Eb alatt Dárdai Pál, hogy a sikert meg kellene lovagolni, a nézőket pedig vissza kellene csábítani a stadionokba.

Sokan fel sem tudják dolgozni ezt a sikert. Egy ilyen torna után – mindegy, hogy mi lesz a vége – Magyarországon az első öt fordulóban az összes stadionban ki kellene nyitni a kapukat, be kellene engedni az embereket, mert igény lesz a focira. Ha sok néző megy ki, a közepes játékosok is többet hoznak ki magukból. Egy óriási kör nyílt most meg, mondta korábban Dárdai.

Nem nyitották ki a kapukat, de Csányi Sándor MLSZ-elnök azt   javasolta az M4 Sportnak adott interjújában, az az OTP Bank Liga csapatai kedvezményekkel csalogassák ki a nézőket a bajnoki mérkőzésekre.

Az MLSZ elnöke szerint érdemes lenne kihasználni a sikeres Eb-szereplés utáni népszerűség növekedést, ennek megfelelően Vági Márton, az MLSZ főtitkára ajánlást fogalmazott meg a kluboknak a lehetséges kedvezményekről.

Mezõkövesd, 2016. július 16. Pintér Attila, a Mezõkövesd vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC - Gyirmót FC mérkõzésen Mezõkövesden 2016. július 16-án. A másodosztályból feljutott két csapat 2-2-es döntetlen játszott a nyitófordulóban. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Pintér “Tolódás” Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője nem a nézőket keresi a lelátón, a csapatát igazgatja. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Régen minden

Egy évvel ezelőtt ugyanígy hat mérkőzéssel kezdődött az NB1.

  • A Diósgyőr – Vasas meccsen 4351-en,
  • az Újpest – Pakson 2637-en,
  • az MTK – Puskáson 621-en,
  • a Honvéd – Videotonon 2020-an,
  • a Békéscsaba – Debrecenen 3000-en,
  • a Haladás – Fradin 4395-en voltak.

(Megjegyzés: az MTK stadionépítési munkálatok miatt nem a saját stadionjában játszott.)

A tavalyi első fordulóban összesen 17024 ember ment ki a stadionokba, a meccsenkénti átlag pedig 2837 volt, ami pont 129-el több, mint idén.

Rossz idő volt, lehet erre fogni, ha kell egyáltalán. Pedig voltak jó meccsek, a Videoton- Diósgyőr például izgalmas, hajtós meccs volt.

De bajnoki meccsre járni még mindig olyan, mint magyar külügyminiszterként nekimenni bárkinek, aki véletlenül kritizálni meri a honi politizálást. Ciki.

A kiemelt képen a mezőkövesdi játékosok gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC mérkőzésen Mezőkövesden 2016. július 16-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik