Foci

Elég nagy a káosz az argentin fociban, a szövetségi kapitány inkább le is mondott

Nem csitulnak a kedélyek Argentínában az elveszített Copa América-döntő óta. Mint ismert, a fociválogatott veresége után a csapatkapitány, Lionel Messi lemondta a válogatottságot, bár azóta már vannak olyan hírek, hogy meggondolja magát és novemberben visszatér. Mindenesetre, ha ő lemondja, akkor Sergio Agüero is le fogja, és még többen fontolgatják.

Hétfőn az Argentin Olimpiai Bizottság elnöke, Gerardo Werthein jelentette be: megeshet, hogy nem tudnak a riói játékokra kiállítani egy felnőttcsapatot, mert nem sikerült megegyezni az argentin ligával, hogy a klubok elengedjék a játékosaikat. A szövetségi kapitány, Tata Martino épp a csapatról egyeztetett kedden a szövetség vezetőivel, ám a megbeszélés olyan történt, ami miatt a korábban a Barcelonát trenírozó tréner és stábja inkább lemondott.

Egy nappal azelőtt, hogy elkezdték volna a készülést az olimpiára, ami egy hónap múlva kezdődik.

Amúgy is áll a bál az argentin fociban: a szövetség ellen vizsgálódik a FIFA, az elnök, Luis Segura ellen sikkasztás gyanúja miatt zajlik nyomozás, és három további vezető ellen is kutakodik az ügyészség.

Gerardo Martino a 2014-es világbajnoki döntő elvesztése, Alejandro Sabella távozása után vette át az argentin válogatott irányítását, vele kétszer is finalista volt a Copa Américán az Albiceleste, de mindkétszer kikaptak Chilétől. 19 győzelem, hét döntetlen és három vereség volt a mérlege.

Forrás: ESPN, Fotó: Fotó: AFP/Nicholas Kamm

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik