Foci

Messiért tüntettek Argentínában

Több százan tüntettek Buenos Airesben azért, hogy Lionel Messi térjen vissza az argentin labdarúgó-válogatottba – írja a Guardian.

A Barcelona sztárja az elveszített Copa América-döntő után közölte, befejezi szereplését a nemzeti csapatban. A kontinenstorna fináléjában tizenegyesekkel nyert Chile, Messi kihagyta a büntetőt.

A szombati, Buenos Aires-i demonstráción néhány százan tüntettek a 29 éves futballista visszatéréséért. A játékost dicsőítő transzparensekkel, hagyományos kék-fehér argentin mezben vonultak utcára.

A csatárt hazájában gyakran kritizálták, amiért a katalán klubbal kiemelkedően sikeres, az argentin válogatottal viszont nem tudott jelentős trófeát nyerni. 2014-ben a világbajnokság döntőjében szenvedett vereséget az Albiceleste, tavaly pedig szintén a Copa döntőjében maradtak alul Chilével szemben.

Messi a legjobb játékos a történelemben, az argentin és a nemzetközi futballban egyaránt. Nem hiszem, hogy látni fogunk hozzá hasonlót a következő ezer évben

-vélekedett az egyik demonstráló.

Messi a New Jerseyben rendezett döntő után visszatért hazájába, majd a Bahamákra utazott nyaralni. Azóta számos politikus, sportoló és művész igyekezett nyilvánosan meggyőzni, hogy folytassa, még Diego Maradona is megpróbálta jobb belátásra téríteni. 

A La Nación szerint Messi mérlegeli a visszatérését, legközelebb szeptemberben léphetne pályára a nemzeti csapatban. Eddig 113 mérkőzésen 55 gólt szerzett a válogatottban, csodálkoznánk, ha ezek végleges adatok lennének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik