Foci

Dzsudzsák nem való csapatkapitánynak, mert káromkodik

Fizikailag és intellektuálisan sem alkalmas arra, hogy a csapat vezére legyen.

A címben említett megállapítás nem a mi véleményünk, hanem Szöllősi Györgyé. A Puskás Akadémia sajtófőnöke volt, a Puskás Intézet igazgatója, a FourFourTwo labdarúgó-magazin magyar kiadásának főszerkesztője jutott erre a megállapításra, miután megnézte Muhi András Pires szurkolói filmjét, a Magyar csapat – „…még 50 perc…-et, ami a magyar válogatott három évét követte végig az Eb-re kijutás pillanatáig.

Az újságíró szerda este írta le gondolatait a filmről a fourfourtwo.hu oldalon. Szöllősi élesen bírálta a válogatott csapatkapitányát, szerinte fizikailag és intellektuálisan sem alkalmas arra, hogy a csapat vezére legyen – írja a 444.hu.

A film végére vezéregyéniséggé váló Dzsudzsák Balázs pedig inkább megfelelő szókincs híján, s bár sokan méltatják most a többieket lelkesítő szerepét, nekem abszolút póznak tűnik az üvöltözése (meg más játékosok és stábtagok indulatos csapkodása és rugdosása kudarcok esetén), s a kamera jelenlétében soha, de talán amúgy sem trágárkodó Gera Zoltán vagy Király Gábor nyugodt mondatai sokkal nagyobb erőt sugároznak, ahogyan az ő szakmai és emberi tekintélyük is nagyobb az öltözőben, azt gondolom, adott esetben kapitányi karszalag nélkül is. Dzsudzsák sem fizikailag, sem intellektuálisan nem alkalmas arra, hogy a vezére legyen akár ennek a csapatnak is, erre talán éppen a norvégok elleni hazai pótselejtezőn igyekezett a leginkább rácáfolni, s a próbálkozásért feltétlen dicséret illeti, ahogyan azért is, hogy az öltözőben is megpróbálja hitelesen eljátszani a csapatkapitányt

– írta.

Azt, hogy a szélső alkalmas-e csapatkapitánynak, döntse el mindenki saját maga. Az biztos, hogy az Eb-n az ő bal karján lesz a karszalag.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik