Foci

CR: tudtam, hogy nem hibázok

A Real Madrid tizenegyesekkel verte az Atléticót a Bajnokok Ligája döntőjében szombat este.

Cristiano Ronaldo értékesítette a mindent eldöntő büntetőt, így emlékezett vissza az eseményekre a portugál:

A tizenegyespárbaj mindig lottó, soha nem tudhatod, mi lesz a vége, de a csapat megmutatta, milyen rutinos, mert minden lövésünkből gól lett. Fantasztikus, mágikus éjszaka ez nekünk és szurkolóinknak is, Zinédine Zidane pedig különösen megérdemli a sikert, mert egy igazi úriember, aki alázatosan közelít a futballhoz. Azért kértem meg Zidane-t, hogy én lőjem az ötödik tizenegyesünket, mert megéreztem, hogy ez fog dönteni, és tudtam, hogy nem hibázok.

Sergio Ramos az első védő, aki két BL-döntőben is betalált, 2014-ben ő egyenlített idén a vezetést szerezte meg:

Meglett munkánk gyümölcse ezzel a sikerrel, és megérdemeltük a győzelmet. Tudtuk, hogy nem akármilyen lehetőség történelmet írni, pláne nem egy ilyen hullámzó idény után, mint amilyen mögöttünk áll.

Diego Simeone a vesztes csapat vezetőedzője kritikusan fogalmazott együttese teljesítményét illetően:

Először is gratulálok a Real Madridnak, amely ismét fölénk kerekedett, ezúttal tizenegyesekkel. Rosszul kezdtük a mérkőzést, csak a huszadik perc után kezdtünk el szervezetten futballozni. A második félidőben hamar egyenlíthettünk volna, majd továbbra is mi támadtunk többet. Nem is tudom, melyik vereség fáj jobban, de a legrosszabb az, hogy látom azok szomorúságát, akik fizettek is azért, hogy eljussanak ide, és egy kicsit felelősnek érzem magam azért, hogy nem kapták meg azt szurkolóink, amit akartak. Ez fáj csak igazán.

Bajnokok Ligája, döntő, végerdmény:

Real Madrid–Atlético Madrid 1–1 (1–0) – 11-esekkel 5–3
G:
S. Ramos (15.), illetve Carrasco (79.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik