Élő Foci

Gera fejesgóljával az FTC lett a kupagyőztes

22 .végső sikerét aratta a zöld-fehér együttes.

83 év után találkozott egymással a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében az Újpest és a Ferencváros csapata. A zöld-fehérek kezdték aktívabban a mérkőzést, többször is zavart tudtak okozni Balajcza kapuja előtt. A 15. percben Pintér kapufája után már közel járt a gólhoz a Fradi, akik majdnem egy öngóllal szerezték meg a vezetést. Hajnal szabadrúgása után Heris kis híján a saját kapujába fejelt.

Az első félidő végén kicsit leült a meccs, és sajnos a második játékrészben is inkább a küzdelem dominált. Az Újpest igazán helyzetet sem tudott kialakítani, Dibusz komolyabb védés nélkül védte végig a 90 percet.

Aztán a 78, percben megszületett a mindent eldöntő találat. Egy szöglet után Gyömbér fejelte vissza a labdát, amelyet Gera néhány méterről a kapuba bólintott (0-1). A bekapott gól után nem tudott újítani a lila-fehér együttes, így története 22. kupagyőzelmét aratta a Fradi.

Az FTC így a bajnokság után a Magyar Kupát is bezsebelte.

Eredmény – Magyar Kupa, döntő

Újpest – Ferencváros 0-1 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, v: Iványi

Újpest: Balajcza – Heris, Litauszki, Kecskés Á., Balogh B. – Sankovic, Cseke – Bardhi (Kabát 85.), K. Hazard (Mohl 33.), Andric (Diarra 73.) – Lencse

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Radó 46.), Pintér Á., Ramírez – Gera Z., Hajnal, Leandro – Lamah (Gyömbér 57.), Böde, Varga R. (Cukic 87.)

Gólszerző: Gera (78.)

Sárga lap: Litauszki (25.), Diarra (90+2.) ill. Gyömbér (57.), Ramírez (90.)

15. perc: Kapufa!

Pintér távoli lövése csattant a bal oldali lécen, Balajcza már verve volt.

Remek a hangulat

17-18 ezer ember tartózkodik a helyszínen. A himnusz előtt a szurkolók elküldték melegebb éghajlatra a szövetséget.

Olvasói sztorik