Élő Foci

Bajnokok Ligája: drámai meccsen bukott el a Bayern, finalista az Atlético

Három gól, két kihagyott tizenegyes, volt itt minden.

A labdarúgó Bajnokok Ligája kedd esti elődöntőjének visszavágóján az Atlético Madrid látogatott a Bayern Müchen otthonába. A spanyolok egygólos előnnyel érkeztek a visszavágóra, amelyen nagyon jól kezdett a bajor együttes. Több veszélyest lehetőséget is kialakítottak, majd a 31. percben meg is szerezték a vezetést.

Xabi Alonso szabadrúgása pattant meg Giménez lábán, a végig fantasztikusan védő Oblak nem tudott hárítani (1-0). Néhány perccel később Giménez rántotta le Martínezt egy beadás után, de a megítélt büntetőt Thomas Müller kihagyta.

A fordulást követően hamar egyenlített az Atlético, az egyetlen ziccerüket kihasználva. Torres remek indítása után Griezmann lépett, és nem hibázott (1-1). Nagyon nyomott a hajrában Guardiola csapata, hiszen a továbbjutás kiharcolásához már két gólra volt szükségük.

Lewandowski a 74. percben közelről a kapuba talált (2-1), így még élt a remény. Az utolsó percekben minden eldőlhetett volna, de a jogtalanul megítélt büntetőt Torres nagyon rosszul rúgta. A végén már nem tudta megszerezni a harmadik gólt a Bayern, így nem jutott be a fináléba.

Érdekesség, hogy a legutóbbi három évben a spanyol együttes ejtette ki a bajorok a legjobb négy között. 2014-ben a Real, tavaly a Barcelona, idén pedig az Atlético. Simeone gárdájának ellenfele vagy a városi rivális, vagy a Manchester City lesz.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Bayern München – Atlético Madrid 2-1 (1-0) Továbbjutott: az Atlético 2-2-vel, idegenben szerzett góllal
München, Allianz Arena, vezeti: Cakir (török)

Bayern: Neuer – Lahm, Javi Martínez, J. Boateng, Alaba – Xabi Alonso – Douglas Costa (Coman 73.), Vidal, Th. Müller, Ribéry – Lewandowski

Atlético: Oblak – Juanfran, Godín, J. Giménez, Filipe Luís – Saúl, Augusto Fernández (Ferreira-Carrasco 46.), Gabi, Koke (Savic 90+3.) – F. Torres, Griezmann (Thomas 82.)

Gólszerző: X. Alonso (31.), Lewandowski (74.) ill. Griezmann (54.)

Sárga lap: J. Martínez (84.) ill. Giménez (34.)

Megint vezetnek a bajorok

Alaba beadását Vidal fejelte vissza, Lewandowski pedig közvetlen közelről a kapuba bólintott a 74. percben (2-1).

Egyenlít az Atlético

Torres labdája után Griezmann egyedül tört a kapura, majd nem hibázott (1-1). Nincs kizárva, hogy lesről indult.

Vezet a Bayern München

A 31. percben Augusto Fenández buktatta Alabát a tizenhatos előterében, Xabi Alonso szabadrúgása pedig megpattant Gíménezen, Oblak nem tudott hárítani (1-0).

27. perc: Lahm bombáz fölé

Ribéry beadása után Douglas Costa hátáról került Lahm elé a labda, ő pedig kapásból fölé lőtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik