Foci

Dzsudzsák Balázs és a török szőnyegkereskedők esete

A szép nevű milliyet.com.tr török lap arról számolt be, hogy a válogatott szélsőt több játékostársával egyetemben a nyáron átadólistára teheti a Bursaspor.

A törökök remek szőnyegkereskedők. Most úgy érezhetik, tavaly nyáron sok pénzért vettek egy  “magyar szőttest”, amiről azt hitték csodás, de kiderült, “mégsem egészen illeszkedik a török perzsához”. Ezért megszabadulnának tőle. Igen ám, de egy év alatt sokat vesztett az értékéből, majdnem a felére zuhant. Nincs is jobb alkalom, a kiárusításra, mint az idei nyári “vásár”, ahol köztudottan hatalmas a kereslet!

Mindez arról jutott eszembe, hogy a török lap azt írja, Ali Ay Bursaspor elnök és Hamza Hamzaoglu vezetőedző egyeztetett a következő évad játékoskeretéről. Úgy tudják, Serdar Aziz, Emre Tasdemir, Tom De Sutter, Tomás Necid és Mert Günok mellett Dzsudzsák Balázst is eladják a nyári átigazolási időszakban.

Na mármost. Dzsudzsák Balázs három mérkőzést minden bizonnyal játszik majd a franciaországi Európa-bajnokságon. Ellentétben török klubjával, ahol az utóbbi időben többször is kispadra szorult, a magyar válogatottban kimondottan húzóembernek számít.

Bernd Storck, akárcsak Dárdai Pál vezérként tekint Dzsudzsákra, ő a csapatkapitány és amióta ezt a szerepet tölti be, olyan, mint Magyarország, határozottan jobban teljesít. Jobban, mint előtte a Pintér, vagy az Egervári érában. Nemzeti mezben valóban vezér!

Ha Dzsudzsák mondjuk a horvátok elleni formáját hozza az Európa-bajnokságon, az utóbbi években lejtmenetben lévő piaci értéke újra emelkedő pályára kerülhet.

A ballábas szélső idén harminc éves lesz. Az értékét még mindig 6,25 millió euróra becsülik. Az utolsó esély, hogy újra feltornázza az árát és egy magasan jegyzett nyugat-európai bajnokságba szerződjön, egy villantás az Európa-bajnokságon.

Ha a hír igaz, úgy törökök valahogy így gondolkodhatnak. Dzsudzsák érdekében én speciel drukkolok nekik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik