Foci

MU: vajon mi menti meg Louis van Gaalt?

Ha meg is meg lesz a FA-kupa, az a holland edzőnek kapufa? Merthogy meglehet, mindenképp menesztik a szezon végén.

Az independent.co.uk arról számolt be, hogy Louis van Gaalt mindenképp elküldik a szezon végén a United-től, független attól, sikerül-e megnyernie az FA-kupát a vörösökkel. A lap arra alapozza mindezt, hogy a manchesterieknek a hétvégi Tottanham elleni vereséget követően (3-0) egyre kisebb az esélye arra, hogy a bajnokság végén Bajnokok Ligája indulást érő helyen, azaz az első négy pozíció valamelyikén végezzen. Momentán négy pont a hátrányuk a Manchester City-vel szemben.

Kérdés: vajon egy esetleges FA-kupasiker megmentheti Van Gaal állását?

A szerdai West Ham ellen sikeresen megvívott negyeddöntő (2-1) némi reménysugarat jelenthet a holland tréner számára. A United eddig megszerzett tizenegy  FA-kupa elsőség ellenére – amely statisztikában csak az Arsenal előzi meg a vörösöket tizenkét győzelemmel – 2004 óta nem tudott diadalmaskodni. Döntős is 2007-ben volt utoljára, akkor 1-0 arányban elbukta a végső csatát a Chelsea-vel szemben. Az idei siker tehát komoly fegyvertény lenne, ami akár meg is menthetné Van Gaal állását.

Mindettől függetlenül a holland menedzsert hetek óta José Mourinhoval riogatja az angol média. A portugál azóta nem vállalt munkát, miután decemberben, a botrányos kezdés miatt kirúgták a Chelsea-től.

Úgy tudni, egyelőre nem érkezett hivatalos ajánlat a portugál trénerért, azonban a vörösöknél komolyan számolnak a korábbi sikeredzővel.

A United hosszú idő után először a Sir Alex Fergousont váltó David Moyes irányítása alatt nem tudott BL-t érő helyen végezni. Ez a skót tréner menesztéséhez vezetett.

A klub két legendája, Sir Alex Ferguson és Sir Bobby Charlton is egyre inkább úgy gondolja, eljött a váltás ideje, habár nem feltétlenül örülnének Mourinho érkezésének, szerintük a portugál negatív hatást gyakorolhat a klub filozófiájára, mely elsősorban a saját akadémiájára építene a játékoskeret kialakításakor. Megjegyezzük, Louis van Gaal maximálisan ez utóbbi filozófiát képviseli, gondoljunk csak az üstökösként berobbanó, 18 éves Marcus Rashford, Patrick McNair, Tyler Blackett, vagy épp Jesse Lingard csatasorba állításával. Mindketten saját nevelésű futballisták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik