Foci

Groupama Aréna: odébb száll a Fradi-sas

A főváros új gigaberuházása miatt kell elköltöztetni a válogatott és bajnoki mérkőzések kedvelt találkahelyét.

A magyar állam már tavaly értékesítette az FTC szomszédságában lévő telket a Wing Zrt.-nek. Azóta csendben folyt a leendő beruházása tervezése. Úgy látszik azonban, hamarosan felgyorsulnak az események és a korábbi ütemezésnek megfelelően 2016. első negyedévének végén megkezdődik a főváros újabb gigaberuházása.

Ennek előszeleként a fradi.hu hírül adta, hogy  a kezdődő építkezés miatt szükségessé vált a Fradi-sas, a stadion előtt álló fémszobor áthelyezése.

A szobron kívül a Ferencvárosi Torna club felirat is költözik, illetve a téglajegyekből álló emlék fal is. A szobor a Groupama Aréna főbejáratához kerül, míg az emlékfalat az FTC Népligeti Edzőközpont főbejáratánál fogják ismét felépíteni. A Ferencvárosi Torna Club felirat pedig a stadion mellett kiemelt helyen lesz felállítva.

A területre az új Telekom székház kerül majd. Az építkezés ideje alatt a stadion természetesen biztosítja az eddigi parkolóhely-számot a szurkolók részére.

Az új Telekom székházról:

  • A kivitelezést az a Wing Zrt végzi, amely a Groupama Aréna beruházására kiírt közbeszerzési pályázatot 906,9 millió forinttal elnyerő Market Építő Zrt ingatlanfejlesztő cége.
  • Úgy tudjuk, a stadion mellett fennmaradó állami ingatlant, szabad területet öt milliárd forintért vásárolta meg.
  • Az új székházat felépülése után hosszú távon bérli majd a Telekom a Wing Zrt-től.
  • A tervek szerint a Telekom és a T-Systems Magyarország Budapesten dolgozó munkatársainak nagy része ebbe az épületbe költözik, várhatóan 2018-ig.
  • A költözés után a T-csoport három fő budapesti irodaépületét értékesíti a Wing Zrt-nek, így 2018-ban kb. négy milliárd forint nyereségre tesz szert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik