Foci

Doppingolással vádolják Ibrahimovicot

A svéd csatár ügynöke szerint a vádaskodó orvos élete legnagyobb hibáját követte el.

Ulf Karlsson éveken keresztül dolgozott a svéd atlétikai válogatott mellett. A minap nyilatkozatot adott az nwt.se svéd oldalnak és elég erős kijelentést tett.

Azt állította, hogy Zlatan Ibrahimovic doppingolt, mialatt a Juventusnál focizott. Mindezt úgy, hogy sosem volt munkakapcsolatban a csatárral.

Hat hónap tíz kilót szedett fel. Szerintem doppingolt, legalábbis én így gondolom.

A Juventus háza táján valóban volt egy nagy doppingbotrány, a klub korábbi orvosát, Riccardo Agricolát 2004-ben 22 hónap felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották, mivel a vád szerint 1994 és 1998 között EPO-t adott a focistáknak a tudtuk nélkül. Ez idő alatt a Juventus három bajnoki címet, egy BL-t és egy Olasz Kupát nyert. Ibrahimovic már az akkori ügy kipattanása után szerződött Torinóba, 1998-ban indult a vizsgálat, 2002-ben pedig a tárgyalássorozat, Ibra 2004 és 2006 között állt a torinói klub alkalmazásában.

Agricola fellebbezési kérelmének a torinói bíróság 2005-ben helyt adott és felmentették.

Karlsson élete legnagyobb hibáját követte el. Be fogjuk őt perelni

– ezek már Mino Raiola, a most már a Paris Saint-Germaint erősítő Ibrahimovic ügynökének szavai.

„Mindig vannak gyűlölködők. Olyan sportolók, akik nem voltak sikeresek, vagy csak simán irigyek. Karlsson nagyot hibázott. Volt egy élete a kijelentése előtt, ami most teljesen megváltozik” – idézi a Guardian Raiolát, aki szerint Ibrahimovicot szezononként 15-20 alkalommal ellenőrizték, a Juventust pedig amúgy is „mikroszkópon” keresztül figyelték, épp a korábbi botrány miatt.

Raiola beszélt Ibrahimoviccsal is, akit nem igazán hatott meg a történet. Inkább az bosszantja, hogy szerdán kihagyott egy büntetőt a Manchester City ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik