Foci

Afrika bajnoka lesz a magyar válogatott ellenfele az Eb előtt

Az köztudott volt, hogy a franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott három felkészülési meccset játszik a kontinenstorna előtt. Ebből az elsőt, Horvátország ellen már letudta a nemzeti együttes (1-1), míg közvetlenül az Eb előtt, június 4-én a világbajnok Németország vendégeként lépnek pályára Bernd Storck fiai.

A harmadik meccs sem lesz sétagalopp, mivel Afrika bajnoka, Elefántcsontpart lesz az ellenfél. A meccset május 20-án rendezik a Groupama Arénában.

Elefántcsontpart tavaly veretlenül nyerte meg az Afrikai Nemzetek Kupáját. A mérkőzés pedig abból a szempontból történelmi lesz a magyar válogatott számára, hogy nemzeti csapatunk korábban egyetlen csapattal sem játszott Fekete-Afrika területéről, az afrikai kontinensről mindössze két csapat, az algériai és az egyiptomi volt ellenfelünk az elmúlt bő egy évszázadban – írja beszámolójában az mlsz.hu, ahol megjelent a hivatalos bejelentés is.

A világranglistán jelenleg a 36. helyen tanyázik az elefántcsontparti csapat. Bár Didier Drogba már visszavonult a válogatottól, azért így is rendkívül erős a keret: az elefántokat a többi közt a télen Kínába igazolt Gervinho, a Manchester City oszlopának számító Yaya Touré (igaz, ő az elmúlt egy évben nem szerepelt címeres mezben), testvére, a Liverpoolban futballozó Kolo Touré, a Berlinben Dárdai Pállal együtt dolgozó Salomon Kalou és a PSG-ben focizó Serge Aurier erősíti.

A jelenleg a világranglistán 19. a magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Európa-bajnokságon: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik