Foci

Megvan a Chelsea új menedzsere – hivatalos

Antonio Conte (antonio conte, )
Antonio Conte (antonio conte, )
Három évre írt alá, húsz millió fontot tehet zsebre.

Igaznak bizonyultak az olasz újságíró, Gianluca Di Marzio értesülései, miszerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea hétfőn kinevezi új menedzserét, Antonio Contét.

A bajnoki címvédő hivatalos oldalán jelentette be, hogy a megállapodás megszületett, az olasz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya az Európa-bajnokság után veszi át a londoni együttes irányítását. Conte három éves szerződés írt alá, a hírek szerint 20 millió eurót tehet zsebre 2019 nyaráig.

Nagyon örülök, hogy megtörtént a bejelentés, most már minden világos, vége a találgatásoknak. Jelenleg csak az olasz válogatottra koncentrálok, a Chelsea-ről nem szeretnék beszélni az Eb végéig

– nyilatkozta a 46 éves tréner.

A tréner klubszintet legutóbb a Juventust irányította 2011 és 2014 között – három olasz bajnoki címet és két Olasz Szuperkupát nyert az Öreg Hölggyel.

A Chelsea 31 lejátszott bajnoki után 10. az angol élvonalban, hátránya hét pont a már Európa Liga-selejtezős helyen álló West Ham United mögött. A nemzetközi és a hazai kupáknak már korábban búcsút intett az együttes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik