Foci

El Clásico: jön a Barca és a Real 172. bajnoki találkozója

A madridiak szempontjából van nagyobb jelentősége a mérkőzésnek.

Az El Clásico, az FC Barcelona és a Real Madrid csúcsrangadója emelkedik ki a spanyol labdarúgó-bajnokság hétfőig tartó 31. fordulójából.

A szombat esti összecsapásnak – amelynek házigazdája a címvédő és listavezető Barcelona – a vendégek szempontjából van nagyobb jelentősége. A Real Madrid ugyanis már tízpontos hátrányban van a katalán csapattal szemben, és vélhetően az a meccs az utolsó esélye arra, hogy ne dőljön el gyakorlatilag már most a bajnoki cím sorsa. Ha a Camp Nou Stadionban kikap a Real, akkor még a második helye is elúszhat, amelyet most a nála egy ponttal többet gyűjtő Atlético Madrid foglal el.

A Barcelona ősszel Madridban nagyon simán, 4-0-ra nyert, pedig azon a meccsen sérülése miatt csak csereként játszott a 21 góljával El Clásico-rekorder argentin támadó, Lionel Messi, aki viszont most százszázalékos állapotban áll csapata rendelkezésére.

Az első Barca-Real csúcsrangadót 1902-ben rendezték, azóta 263 mérkőzést vívott a két csapat, ebből 171 volt bajnoki találkozó. Utóbbiakon 32 döntetlen született, összesítésben pedig a Real áll jobban, mivel neki 71, míg a Barcelonának 68 győzelme van. Emellett a fővárosiak 278, a katalánok pedig 272 alkalommal voltak eredményesek az egymás elleni bajnoki találkozókon.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik