Foci

Puskás Ferenc 89.

24.hu
24.hu

2016. 04. 01. 09:18

Korábban a témában:

A világ legismertebb és legnépszerűbb magyarja 1927. április 1-jén, Budapesten született. Nem sokkal a kis Puskás Ferenc születése után az édesapa, idősebb Purczeld Ferenc Kispestre költöztette családját, ahol állást és labdarúgóként félprofi szerződést kapott.

A kispesti pálya szomszédsága, az édesapa labdaszeretete, továbbá a másfél évvel idősebb szomszéd srác, bizonyos Bozsik József meghatározta Puskás későbbi életét. Labdarúgó lett, az ország, majd a világ legjobbja. Olyan gólrekordokat állított fel, amelyek évtizedekig érinthetetlenek voltak, csak a két korszakos zseni, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi képes napjainkban felülmúlni belőlük egyet-egyet.

A legszebb születésnapi ajándéka Puskás Ferencnek az, hogy a világ legolvasottabb futball-portálja, a 70 millió olvasóval rendelkező goal.com által, Legends World Cup címmel meghirdetett világversenyében az egykori és a mai világsztárokat is maga mögé utasította.

Öcsi, a Száguldó Őrnagy ma lenne 89 éves.

Puskás megemlékezések

Puskás Ferenc születésének 89. évfordulóján, április 1-jén országszerte tartanak megemlékezéseket – számolt be a puskas.com.

A kispesti önkormányzat tart koszorúzást a Kőbánya-Kispest közlekedési csomópont előtti parkban (a Vak Bottyán utca és a Sibrik felüljáró kereszteződése), Puskás Ferenc szobránál, pénteken 11.00 órától.

A hagyományoknak megfelelően az idén is lesz koszorúzás Puskás Ferenc sírjánál a Szent István Bazilikában, a Puskás Akadémia és a Puskás Intézet szervezésében. A megemlékezésre április 1-jén, pénteken, 12.00 órától várják mindazokat, akik szeretnék leróni kegyeletüket a legnagyobb magyar sportlegenda sírjánál.

Koszorúzás lesz Puskás Ferenc emléktáblájánál Dunaföldváron, a helyi önkormányzat szervezésében, Puskás Ferencné rokonainak részvételével, április 1-jén, pénteken, 17.00 órától.

Ugyancsak pénteken délután hagyományos gyertyagyújtás lesz a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián, az akadémia növendékeinek részvételével.

Szombaton 18:30-kor Bp.Honvéd–Videoton meccs lesz a Bozsik Stadionban. A mérkőzés előtt 17:30-kor a főkapunál lévő emléktáblánál, mint minden évben, így ezúttal is megemlékeznek Puskás Ferencről, születésnapja alkalmából.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.